Haberler

Barzani'den PYD'ye Sert Çıkış: Bir Gün Pişman Olup Utanacaklar

Güncelleme:

IKBY Başkanı Mesut Barzani, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin "Kürdistan Bayrak Günü" töreninde yaptıkları saldırıyı kınayarak "Bir gün pişman olup utanacaklar" dedi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD güçlerinin "Kürdistan Bayrak Günü" töreninde yaptıkları saldırıyı kınayarak "Bir gün pişman olup utanacaklar" değerlendirmesini yaptı.

SURİYE KÜRT ULUSAL KONSEYİ'NE ÖVGÜ

IKBY'nin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Bir Kürt vatandaşı olarak, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) üyelerinin 'Kürdistan Bayrak Günü'nde' sözde Kürtler tarafından yapılan engellemeler ve saldırılara karşı direnmelerini tebrik ediyorum. Bayrağın yere düşmesine engel olmanız, takdire şayandır" ifadelerini kullandı.

"O GÜÇLERİN YAPTIKLARINI İŞGALCİLER BİLE YAPMAMIŞTIR"

Açıklamaya göre Barzani, "O güçlerin yaptıklarını, işgalciler bile yapmamıştır. Bir gün pişman olup utanacaklar" görüşünü kaydetti.

NELER YAŞANMIŞTI?

Suriye'nin kuzeyindeki Suriye Kürt Ulusal Konseyi üyeleri, 17 Aralık bayrak gününde, IKBY'nin kullandığı Kürt bayrağını dalgalandırarak kutlama yapmak istemişti ancak PYD'ye bağlı asayiş güçleri, bunu engelleyerek grubu dağıtmış ve bazı üyeleri de gözaltına almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mesut Barzani Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

coni Mobil-ANDROID:

barzani adamın dibisin

32
13
yanıtYanıtla
pasaliMobil-ANDROID:

Kürtler bu coğrafyanın en sorunlu milleti dir oldukları her ülkeye sorun çıkarırlar İran, ırak, Suriye, Türkiye bunların hepsi kötü birtek Kürtlermiduzgun

23
16
yanıtYanıtla
Amedli:

Kürtleri dört parcaya bölün sonra hicbir hak vermeyin haklarini savunduklarin da kötü olsunlar öylemi kürtler tek şey istiyor insanca yaşamak ha pkk nin yaptıklari kürtlerin istemedikleri şey pkk kürt sorununu kullanip kurtleri kandiriyor

yanıt7
yanıt0
...ERBAA...:

......VATAN MİLLET SEVGİSİ MAYA GİBİDİR.KANI VE SÜTÜ BOZUKLARDA TUTMAZ......NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE.... RABBİM BİZLERİ VATANSIZ VE EZANSIZ BIRAKMASIN.....Bu yazı hain chp ve hdp ye kapak olsun....!!!!

23
5
yanıtYanıtla
Urfalı_63:

Barzani sende çok hatalar yaptın, ve yapıyorsun. Ama biz yinede diyoruz Kürt hemu brane. Biji gelê Kurd.

18
7
yanıtYanıtla
Renas gever Mobil-IOS:

Hadı be tc nın yemınlı usagı

8
13
yanıtYanıtla
barzani sunni müslüman dirMobil-ANDROID:

pkaka dinsiz farki bu

14
7
yanıtYanıtla
Amed21Mobil-IOS:

Ha ordan kukla...

10
10
yanıtYanıtla
HazanMobil-IOS:

Serefli insanlar utanir kan emiciler deyil

13
7
yanıtYanıtla
Neciphan:

Kürtlerin bütün derdi para terör bitmesin kacakcılıga devam

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title