Haberler

Bakır, kadınların elinde sanata dönüşüyor

Güncelleme:

Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2'de bakır işleme kursuna katılan kadınlar, hem unutulmaya yüz tutmuş bu mesleği ayakta tutuyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Bakır, kadınların elinde sanata dönüşüyor

BİNGÖL - Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2'de bakır işleme kursuna katılan kadınlar, hem unutulmaya yüz tutmuş bu mesleği ayakta tutuyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetleri İl Müdürlüğü ile Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen, Fırat Kalkınma Ajansı'nın desteklediği "Kadın üretiyor, Bingöl kazanıyor" adlı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı projesi çerçevesinde, Aile Destek Merkezi-2'de geçtiğimiz yıl açılan bakır işleme kursunda çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 15 kadın kursiyerin katılım sağladığı kursta önce eğitimler veriliyor, ardından uygulamaya geçiliyor. Büyük çoğunluğu ev hanımı olan kadınların katıldığı kursta darbe kalemlerle bakırın üzerine ince motifler işlenerek, unutulmaya yüz tutmuş sanat ortaya çıkartılıyor. Kadınlar, bakırdan saat, tabak, çay ve kahve takımlarının yanı sıra özel siparişlere göre hediyelik eşyalar da hazırlayarak hem kendilerini geliştiriyor hem de aile ekonomilerine ciddi bir katkı sağlıyor.

"Erkek işi olarak görülse de bu algıyı kırıp kadınlarımıza aşılamak istedik bu mesleği"

Unutulmaya yüz tutan bakır işlemeciliğini Bingöl'de yaşatmak istediklerini belirten Aile Destek Merkezi-2 koordinatörü Dilan Bayraktar, kadınlara çağrıda da bulundu. Bayraktar, "Aile Destek Merkezi kadınlarımızın psikososyal mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine katkı sunmaktadır. Bingöl Aile Destek Merkezi-2 olarak da unutulmaya yüz tutmuş bakır işlemeciliğini Bingöl'de yaşatmak istedik. Bakır işlemeciliği çok eski bir meslek olup 1950-60 yıllarından bu yana bazı illerimizde hala yaşatılmaktadır. Biz de burada devam ettirmek istedik. Erkek işi olarak görülse de bu algıyı kırıp kadınlarımıza aşılamak istedik bu mesleği. Merkezimizdeki kadınlarımızla birlikte bu ürünleri çıkardıktan sonra satışlarını yapıp kadınlarımızın ev ekonomilerine katkı sunuyoruz ve sosyal hayata atılmalarına yardımcı oluyoruz. Kadınlarımıza seslenmek istiyorum; evde oturmaktan ziyade bu tarz merkezlerimize gelerek kendilerini geliştirmelerini ve ev ekonomilerine katkı sağlamalarını istiyoruz" dedi.

Bu kursun kendisine iyi geldiğini ve ev ekonomisine katkı sağladığını belirten kadınlardan Fatma Kızıl, "Bakır kursunda eğitim görüyorum ve çok güzel şeyler öğrendim. Çok güzel arkadaşlıklar da edindim. Psikoloji açısından, aileye destek açısından çok iyi. Diğer kadın arkadaşların da katılıp bu çalışmalardan faydalanmalarını isteriz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Sanat Kültür Sanat Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title