Haberler

Bakan Topçu: Aspendos Eleştirileri İdeolojik Linç (2)

Protokol İMZALANDI Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek turizm merkezinde yapılacak G-20 Turizm Bakanları Toplantısı öncesi Rixos Premium Belek Otel'de 'Turizmde Etik Kurallar Protokolü' imzalandı.

Protokol İMZALANDI

Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı Belek turizm merkezinde yapılacak G-20 Turizm Bakanları Toplantısı öncesi Rixos Premium Belek Otel'de 'Turizmde Etik Kurallar Protokolü' imzalandı. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai Taleb, Antalya Valisi Muammer Türker ve turizm sektörü temsilcileri katıldı.

BAKAN TOPÇU GÖREVLİLERE ÇIKIŞTI

Toplantıda konuşan Bakan Topçu, kendisinden önce kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Rifai Taleb'in kürsünün yanında ayakta beklemesinden rahatsız oldu. Bakan Topçu, "Sayın sekretere Türklerin çok çay içtiğini, çok konuştuğunu söyledim. Benim bu konuşmam uzun olacak. Kendileri ayakta rahatsız olabilirler, otursa daha iyi olur. Nerede bizim arkadaşlar söyleyin otursun genel sekreter. Kardeşim ayakta mı dinlesin adamcağız. Söyleyin otursun" diyerek görevlilere çıkıştı.

Genel Sekreter Taleb'in oturmasının ardından konuşmasına devam eden Bakan Topçu, "Nesiller boyu devam edecek bir turizm başarısı ve turizm anlayışı, saygılı ve kaynakları korumakla ancak mümkün olabilir. Bu temel ilkeden yola çıkarsak turizmin planlanması, uygulanması, duyarlılık ve kararlılık göstermek sanıyoruz ki hepimizin başlıca görevleri. Bu düşünceyi temel alarak burada imzalayacağımız etik kodların 3'üncü maddesinde yer verildiği üzere; sürdürülebilir turizm açısından çevrenin korunmasına yönelik önlemler alınması ve düzenlemeler yapılması turizm paydaşlarının önemli görevlerinden biridir. Bu imzalanan protokole turizm sektörlerinin bağlı kalacağını ve bu konuda gerekli önlemleri alacaklarına dair inancım tamdır" dedi.

Bakan Topçu'nun konuşmasının ardından Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai Taleb ve 8 firmanın temsilcisi etik kurallar protokolünü imzaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yalçın Topçu Antalya Belek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title