Haberler

Bakan Eroğlu, Toplu Temel Atma Törenine Katıldı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Akşehir ziyaretinin ardından Çumra İlçesi'ne geçerek Beyşehir Damlapınar Barajı ve Çumra Konya Ovası Sulaması 2'inci kısmının temel atma törenine katıldı.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Akşehir ziyaretinin ardından Çumra İlçesi'ne geçerek Beyşehir Damlapınar Barajı ve Çumra Konya Ovası Sulaması 2'inci kısmının temel atma törenine katıldı.

Bakan Eroğlu, açılış töreni öncesi Çumra Çatalhöyük Belediyespor Tekvando Takımı öğrencilerinin gösterilerini izleyerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Veysel Eroğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin dünyada itibarının arttığını belirterek, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılında Türkiye'yi dünyadaki 10 büyük ekonomisi arasına tayışacaklarını savundu.

MERKEZ BANKASI KASASINDA 90 MİLYAR DOLAR VAR

Küresel krize rağmen Türkiye ekonimisinin iyiye gittiğini belirten Bakan Eroğlu şunları söyledi:

"Ekonomimiz küresel krize rağmen iyi gidiyor. 2010 yılının büyümesi yüzde 8. 9 ile Türkiye Avrupa'da birinci, OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) ülkeleri arasında birinci, dünyada ise üçüncü sıraya yer alıyor. Ne büyük mutluluk. Enflasyon yüzde 3. 99'a indi. Türkiye çok büyüyüp gelişecek. Dış borçlar hızla azalıyor. IMF'ye 23. 5 milyar dolar borç vardı. Artık 5 milyar dolar borcumuz kaldı. Başımız dik. Bu 5 milyar doları da ödeyecek gücümüz var. Ama vadesi gelince ödeyeceğiz. Merkez Bankamızın kasasını dahi dövizle doldurduk. Merkez Bankası kasasında 90 milyar dolar var. Daha büyük hedeflerimiz var. "

MİLLETE BORCUMUZ KALMADI

Devletin vatandaşa olan borcunu ödediklerini de ifade eden Bakan Eroğlu, "Zorunlu Tasarruf Fonu'nda bizden önce 13. 5 milyar birikmiş. KEY 3 milyardı. Başbakanımız, Maliye Bakanı'na 'Devletin millete borcu olmaz' dedi. Önce 13. 5 milyar zorunlu tasarruf arkasından da KEY ödemeleri verildi. 2. 5 milyar evrakları bulundu ödendi. Daha sonra özel bir kanun ile diğerleri ödendi. Milletimize artık devletin borcu kalmadı. Bankalar 40 milyar dolar hortumlanmıştı. Mudilerin alacaklarını ödedik. Sadece İmar Bankası'ndan 8 milyar dolar ödedik. O borçlar ödendi. Şu an da paramız bol. Bizde parası çok olan hükümet olarak müteahittlerle pazarlık yapıyoruz. " şeklinde konuştu.

Bölünmüş yolların da tamamının bittiğini belirten Bakan Eroğlu, Konya-Ankara arasındaki hızlı trenede değinerek Başbakan Erdoğan'ın Konya'ya hızlı trenle geleceğini söyledi.

21'İNCİ ASIR TÜRK ASRI OLACAK

Eğitime yaptıkları yatırımları da anlatan Bakan Eroğlu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi 7 kat arttı. Şu an da 35 milyar TL. Çünkü eğitime çok önem vermemiz lazım. Evlatlarımızı yavrularımızı en iyi şekilde eğitmemiz lazım. 21'inci asır kesinlikle dünyada Türk asrı olacaktır" dedi.

İSTANBUL'UN 2060 YILINA KADAR SUYU HAZIR

Bakan Veysel Eroğlu, İstanbul'un 2060 yılına kadar suyunun hazır olduğuna dikkat çekerken şöyle konuştu:

"Çevre ve Orman Bakanlığı olarak 920 dev tesisi tamamladık. 194'ü baraj ve gölet. En büyüğü Ermenek Barajı. Bakanlık olarak 10 milyar dekar alanı sulamaya açtık. Kars'tan, Edirne'ye kadar Şırnak'tan, Edirne'ye kadar her yerde içme suyu tesislerini tamamladık. Bunu 2050 yılına kadar hedefyerek yapıyoruz. Şu an da İstanbul'un 2060 yılına kadar suyu hazır. İzmirimizin, Şanlıurfamızın, Afyonumuzun suyu var. "

MAVİ TÜNEL BİKTECEK

Bakan Veysel Eroğlu, Belçika'nın yüzölçümüne yakın bir alanı Türkiye'de ağaçlandıracaklarını da sözlerine ekledi. Mavi Tünel Projesi'ni tozlu raflardan çıkartarak çalışmalara başladıklarını da anlatan Bakan Eroğlu, 17 kilometrilik tünelin 12 bin 900 metresinin tamamlandığını belirtti. Tünelin bitmesi için 200 günden az bir zaman kaldığını belirterek 17 Aralık 2012 tarihine kadar biteceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, konuşmasının sonunda temelini attığı Çumra Konya Ovası Sulaması 2'inci kısmının 12. 12. 2012 saat 12. 12'de bitirilmesi için yapımcı firmadan söz aldı. Daha sonra protokol imzalandı. Bakan Eroğlu, canlı bağlantı ile Beyşehir İlçesi'nin Göl beldesi'ne bağlandı. Eroğlu buradaki yetkililerden de Damlapınar Barajı için de aynı tarihe söz aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title