Haberler

Bakan Eroğlu Konya'da

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Hükümet Olarak Aldıkları Kararla 2007 Yılında Milli Ağaçlandırma Seferberliğine Başladıklarını Belirterek, 2012 Yılına Kadar 2 Milyon 300 Bin Hektar Alanı Ağaçlandıracaklarına Hükümet Olarak Söz Verdiklerini Söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak aldıkları kararla 2007 yılında milli ağaçlandırma seferberliğine başladıklarını belirterek, 2012 yılına kadar 2 milyon 300 bin hektar alanı ağaçlandıracaklarına hükümet olarak söz verdiklerini söyledi.

Bir dizi toplantıya katılmak üzere Konya'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ilk olarak Vali Osman Aydın'ı makamında ziyaret etti. Vali Aydın, ziyaretlerinin anısına işlemeli bir tabak hediye etti. Bakan Eroğlu, bakanlık ve hükümet olarak Konya'ya ayrı bir önem verdiklerini ve hükümetleri döneminde Konya'da birçok mega projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Konya, Türkiye'nin bel kemiğini oluşturan bir ilimiz ve buna göre önem verilmesi gereken bir kent. Biz bu kentte birçok mega projeye

imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Bunların başında Konya Ovası Projesi (KOP) geliyor. Bunun en önemli ayağı ise Mavi Tünel. 134 yıllık bir hayaldi Mavi Tünel. Geçmişte birçok hükümet yapmaya çalıştı ancak maliyetinin yüksek olması nedeniyle devamına cesaret edemedi. Biz ise zamanında 400 milyon euroya ihale edilen projeyi 90-95 milyon euroya ihale ettik. Bu proje kapsamında Bağbaşı Barajı yapılıyor. Bu barajın altından ise 17 kilometrelik ve 4 metre çapında dev bir tünelle burada biriken suyu Konya

Ovası'na aktaracağız. Daha ileriye ise bir hidroelektrik santrali kurarak enerji de elde edeceğiz. Yani bu projeyle hem Konya Ovası'na suyu getireceğiz, hem yer altı sularını takviye edeceğiz, hem Konya'nın içme suyu sorununu çözeceğiz, hem de enerji ihtiyacımızı karşılayacağız" dedi.

Hükümet olarak ağaçlandırma konusuna da önem verdiklerini dile getiren Bakan Eroğlu, "Hükümet olarak bir karar aldık ve 2007 yılından itibaren milli bir ağaçlandırma seferberliği başlattık. 2012 yılına kadar 81 vilayetimizde 2 milyon 300 bin hektarlık alanı ağaçlandıracağız. Bu neredeyse küçük bir ülke büyüklüğünde alan. Rakamın büyüklüğü nedeniyle bazıları tereddüt içinde kaldı ama bizim yaptıklarımızı diğerleri hayal bile edemezdi. Biz bunu yapacağımıza söz veriyoruz. Özellikle Başbakanınız bu konunun

üzerinde önemle duruyor. 2012 yılına kadar her yıl illerimizin ağaçlandırma durumları belirlenecek ve ağaçlandırma konusunda ilk 3'e giren vilayetlere ödül verilecek" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin orman vasfını yitirmiş alanların satışına yönelik gelişmelerle ilgili sorduğu soruya ise Eroğlu, "Bu konudaki çalışmalarımız sürüyor ancak vatandaşlarımız bu konuyu yanlış anlıyor. Biz ormanları kesip bu alanların satışını yapmacağız. Bizim satacağımız yerler orman vasfını yitirmiş yerler. Bu yerler bizden önce ikamet yada sanayi bölgesi olmuş ve insanlar bu arazilerde zaten oturuyor. Biz bu oturulan yerlerin parasını almak için böyle bir çalışma yapıyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Bakan Eroğlu, valilik ziyaretinin ardından Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Müze girişinde Koreli bir turist grubu ile kısa süre sohbet eden Bakan Eroğlu daha sonra Hz. Mevlana'nın kabri önünde dua etti. Müzedeki eserleri tek tek inceleyen Bakan Eroğlu, müze müdür vekili Naci Bakırcı'dan bilgi aldı. Müze ziyaretinin ardından Konya Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Bakan Eroğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu'na Konya'daki çalışmalar ve ağaçlandırma

konularında bilgi veren Başkan Akyürek, ziyaretlerinin anısına Bakan Eroğlu'na ebru ile yapılmış Mevlana tablosu ve Mesnevi hediye etti.

(MÇ-FM-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title