Haberler

Aydın'da Gerginlik (2)

Kaymakam.Köşk Kaymakamı Sefa Demiryürek, olaylarda toplam 6 kişinin yaralandığını, gözaltına alınanların olduğunu söyledi.

Kaymakam: ÖLÜ YOK

Köşk Kaymakamı Sefa Demiryürek, olaylarda toplam 6 kişinin yaralandığını, gözaltına alınanların olduğunu söyledi. Can kaybı olmayan olayın küçük gruplar arasındaki münferit bir hadise olarak başladığını vurgulayan Kaymakam Demiryürek, olayda 1 ölü bulunduğuna ilişkin yanlış bir bilgi olduğunu söyledi. Kaymakam Demiryürek, "Kesinlikle ölen vatandaşımız yoktur. Darp ve tüfekle ateş edilmesi sonucu saçma ile yaralanan kişiler var. Olaylar şuanda kontrol altında. İlçemiz halkının birlik, beraberlik ve huzur içerisinde yaşaması için herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Yaralıların ve gözaltına alınanların isimlerini daha sonra paylaşacağız" dedi.

"ÇAĞIRDIK, UYARDIK"

Demiryürek, olayın toplumsal boyutu olmadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Bu daha önceki olayın devamıdır. Şunun bilinmesinde yarar var. Köyde çıkan ilk hadise münferit bir olayın yaygınlaştırılması sonucuydu. Şuan olaylar ilçemiz merkezinde ve münferit grupların sağa, sola verdiği zarar var. Bu ilçe 30 bin nüfuslu ve büyük gruplarla ilgili her hangi bir sıkıntı yok. Bu tip olayların olabileceğine dair gelen istihbaratları sürekli değerlendirdik. Fakat bu tip olaylar bir anda laf atmayla ve küçük bir kıvılcımla başlayabilecek hadiseler. Daha önce olaylara karışan şahıslar, adli takibat dışında, tarafımdan, emniyet birimleri ve jandarma birimleri tarafından davet edilmek suretiyle olayların büyütülmemesi, toplumsal boyutta değerlendirilmemesi konusunda uyarılmıştır. Uyarıldıklarına dair tutanaklar tutulmuştur. Bu akşam gerçekleşen bir anlık bir hadisedir. Bunun önüne geçmek, birebir kontrol altına almak bu boyutta bir ilçede kolay değildir."

YARALILARIN İSİMLERİ

köşk İlçesi ve Umurlu Beldesi'ndeki olaylarda yaralanan 10 kişinin isimleri belli oldu. Umurlu Beldesi'nde pompalı tüfekle üzerlerine ateş edilen Aykut Sevik (24), Serkan Öz (18), Aydın Demirci (31), Mesut Ergen (26) ve Necati Çiftçi (32) ayrıca Köşk İlçesi'nde göğsünden bıçakla yaralanan Ercan Avcı (39), gözüne taş isabet eden Zafer Kafalı (29) ve darp edilen Mustafa Okutan (25) Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olaylarda dövülen Nadir Bozkurt (37) ile Hulusi Gökkaya (59) da Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Nadir Bozkurt'un Cerrahi Yoğun Bakım Servisi'nde müşahede altında olduğu ve hayati tehlikesinin olduğu bildirildi. - Rek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title