Haberler

Ayakkabı Tabanından Şaraplık, Atık Su Borusundan Anahtarlık

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, atık malzemeleri hediyelik ve günlük hayatta kullanılan eşyalar haline dönüştürüyor.

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, atık malzemeleri hediyelik ve günlük hayatta kullanılan eşyalar haline dönüştürüyor. Deri El Sanatları Atölyesi'nde öğrenim gören öğrenciler, atık malzemelerden abajur, mask, kemer, çanta, anahtarlık, bozuk para cüzdanı ve takı üretip, ekonomiye geri kazandırıyor.

Öğrencilerin kırpık derileri kullanarak yaptıkları ayakkabı tabanından şaraplık, atık su borusundan anahtarlık ve süs davulu beğeni topluyor.

Deri El Sanatları Atölyesi Öğretim Görevlisi Serdar İnözlü, ürettikleri atık malzemelerin çoğunu ayakkabı imalatçılarından ettiklerini belirtip, öğrencilerin tasarım becerisi ve yaratıcı güçleriyle atık malzemelerden yeni şeyler ürettiğini söyledi.

Serdar İnözlü, yapılan ürünleri kermeslerde sergileyip, satışını yaptıklarını, elde ettikleri gelirle de atölyede ihtiyaç duyulan malzemeleri aldıklarını kaydedip, şunları söyledi:

"Güzel Sanatlar Fakültesi'nin dışında öğrenim gören öğrenciler de atölyemizde çalışma yapabiliyor. Şuan 110 öğrencimiz deri ve atık malzemelerden hediyelik ve günlük hayatta kullanılan eşyalar yapıyor. Becerikli öğrencilerimiz lüks mağazalarda 300 liraya satılan çantaları 30 liraya mal edebiliyor. Topladığımız atık malzemeleri son derece dikkatli kullanıyoruz. Öğrencilerimiz atık malzemeleri bir araya getirip, yeniden kullanılır hale getirmek için büyük özen gösteriyor. Kermesleri ziyaret eden kişilerin ürünleri beğeniyle satın alması, öğrencilerimizi mutlu ediyor, daha farklı şeyler üretmek için motivasyonlarını arttırıyor." - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title