Haberler

Atatürk ve Çanakkale'nin Komutanları

Güncelleme:

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Çanakkale Savaşı Dizisi'nin 7'nci kitabı raflardaki yerini aldı

Tecrübeli diplomat Sermet Atacanlı'nın Atatürk'ün muharebeler sırasında ve sonrasında Türk ve yabancı üst komuta kadrosuyla ilişkileri, anlaşmazlıkları, kişilik çatışmalarını konu alarak Çanakkale Savaşı'nın farklı bir açıdan öyküsünü anlatan kitabı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketli yeni baskısıyla tarih severlerin beğenilerine sunuldu.

Atacanlı'nın kitabı muharebelerin ortasında yaşanan sıkıntılı dönemler, Atatürk ve komutanlar arasındaki gerginlikler, rollerin değişip Atatürk'ün tek lider olduğu Cumhuriyet döneminde aynı komutanlar ile ilişkilerinin seyrini ele alıyor. Kitapta Atatürk'ün muharebe meydanında karşı karşıya geldiği İngiliz ve Fransız komutanlarla savaştan sonra kesişen yolları ve kanlı bir savaşın arkasından gelişen sıcak dostlukları da işleniyor.

Arşivden yeni belgeler, bilinmeyen mektuplar, gün ışığına çıkan yeni fotoğraflarla desteklenen eser, Çanakkale'nin nasıl geçilemediğine, savaşın ne pahasına kazanıldığına, 100. yılında kimleri, nasıl hatırlamamız, kimleri ve neleri unutmamamız gerektiğine ışık tutuyor.

Ağırlıklı olarak Mustafa Kemal Atatürk ekseni üzerinde kurgulanan kitap askerî tarihe ilgi duyanlar için referans bir yayın olacak. Görsel yönetmenliğini Birol Bayram'ın üstlendiği Atatürk ve Çanakkale'nin Komutanları, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title