Haberler

Artvin Sokakları İspanya'yı Aratmayacak

Güncelleme:

Artvin'de geleneksel olarak organize edilen 34. Kafkasör Kültür Turizm Sanat Festivali'ne bu yıl boğalarda katılacak.

Artvin'de düzenlenecek 34. Kafkasör Kültür Turizm Sanat Festivali'nin, uluslararası üne sahip İspanya'daki boğa güreşleri örnek alınarak boğaların da katılımıyla tulum, davul ve zurna eşliğinde gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü ile başlaması planlanıyor.

Artvin Valiliği ile Artvin Belediye Başkanlığınca geleneksel olarak organize edilen 34. Kafkasör Kültür Turizm Sanat Festivali, bu yıl 18-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Kafkasör mevkisindeki arenada gerçekleştirilecek festivalin uluslararası etkinliğe dönüşmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Vali Kemal Cirit başkanlığında 34. Kafkasör Kültür Turizm Sanat Festivali Hazırlık Düzenleme Kurulu oluşturuldu.

Festival için gökkuşağı renklerini taşıyan iki boğanın yer aldığı logo hazırlanmasını da sağlayan kurul, kültür sanat, lojistik, müsabaka, ulaşım ve bilgi işlem gibi 15 direktörlükle çalışmalarını sürdürüyor.

"Kafkasör İsmini Marka Haline Getirmeyi Hedefliyoruz"

Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, eşsiz doğal güzelliklere sahip Artvin'in aynı zamanda boğa güreşleriyle de ünlü olduğunu söyledi.

Geleneksel hale gelen festivalin adını, boğa güreşlerinin yapıldığı Kafkasör'den aldığını belirten Kocatepe, "İlk kez festivali uluslararası boyuta taşımak için profesyonel çalışma başlattık. Festivale tıpkı Akdeniz Oyunları, Üniversiyad ya da Karadeniz Oyunlarına hazırlık yapar gibi başladık. Profesyonelce bir çalışmanın içindeyiz" dedi.

Kocatepe, Kafkasör Festivalini uluslararası aktivite haline getirip Artvin'e kazandırma çabası içinde olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Boğa güreşleri merkezli bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Festivalimizi İspanya'daki görüntülerin bir benzeri ile başlatmak istiyoruz. Bunu ne kadar başarabiliriz bilmiyorum ama 18 Haziran'daki açılış kortejimizi boğalarla caddelerde yürüyerek gerçekleştirmek istiyoruz. Ellerinde bayraklar olan bin, bin 500 kişinin katılımı ile ortada boğalar, tulum, akordiyon, davul zurna eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirmeyi düşünüyoruz."

Yapacakları çalışmalarla Kafkasör ismini marka haline getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Kocatepe, şunları söyledi:

"Markalaşma çalışması başarı kazandıkça ilerleyen zamanlarda belki 'Kafkasör' ismiyle bal göreceğiz. Seçim vaatlerimizden biri de Kafkasör'ü tanıtmak amacıyla her yıl bir hafta süreyle etkinlik düzenleyeceğimiz yönündeydi. Festivali daha etkin hale getirme çalışmaları ile bu yönde adımlarımızı attık. İnanıyorum ki ilerleyen zamanda hayata geçireceğimiz ve su sporları, bungee jumping gibi çeşitli aktivitelerin de yer alacağı Kafkasör haftası münasebetiyle yaklaşık 10 bin kişi kentimize gelecek. Önemli olan bu kişilere konaklayacak yer ayarlamak. Altyapıyı yavaş yavaş oluştururken aynı zamanda sürdürülebilir, planlı ve programlı çalışma içine de giriyoruz. İnsanların günübirlik de olsa gelip gittiği, şehre canlılık kazandırdığı Artvin istiyoruz. İstanbul'a 100 bin kişi koysanız kimsenin ruhu duymaz ama buraya iki günlüğüne getireceğiniz bin kişi şehri ekonomik olarak bir ay idare ediyor."

Kocatepe, tahmini bütçesi 750 bin lira olan festivalin tanıtımı amacıyla boğaların dövüştüğü arena önünde basın toplantısı yapmayı planladıklarını kaydetti.

Festival alanı düzenleme çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayan Kocatepe, festival giderlerinin karşılanması için profesyonel anlamda sponsorluk çalışması yürüttüklerini dile getirdi.

Festival 18 Haziran Çarşamba kortej yürüyüşü, ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlayacak. Uluslararası halk oyunları gösterileri, söyleşi, fotoğraf ve kitap sergilerinin düzenleneceği festivalde konserler de organize edilecek. Festival, karakucak güreşlerinin ardından 21 ve 22 Haziran'da gerçekleştirilecek boğa güreşleri ile sona erecek. - Artvin

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kocatepe Kemal Cirit İspanya Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title