Haberler

Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Özer, hakim karşısına çıktı

Güncelleme:

Yaklaşık 400 bin kişiyi milyonlarca lira dolandıran ve yurt dışına kaçan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer 30 Ağustos günü Arnavutluk'ta yakalandı. Yapılan işlemlerin ardından 2 gün sonra mahkemeye çıkartılan Özer hakkında, Arnavut mahkemesi tutukluluk halinin devam etmesi konusunda karar kıldı. Mahkemenin hakimi ise bu kararın Özer'in Türkiye'ye iadesi için alındığını aktardı.

Arnavutluk'ta yakalanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, bu ülkede mahkemeye çıkarıldı.Elbasan Asliye Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya Özer, polisler eşliğinde getirildi. Elbasan Savcılığı, Özer'in tutuklanmasının yasal olduğunu belirtti ve bu nedenle Özer hakkında tutukluluğun devamını talep etti. Duruşmada Özer hakkında alınacak güvenlik önlemleri belirlenecek.

Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Özer, hakim karşısına çıktı

İADESİ İÇİN İŞLEMLER BAŞLATILDI

30 Ağustos tarihinde yakalanan ve kırmızı bültenle aranan Fatih Özer hakkında İçişleri Bakanlığı açıklamada bulundu. Açıklamada, "Thodex'in kırmızı bültenle aranan kurucusu firari Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakalandı, Emniyet tarafından Türkiye'ye iade işlemlerine başlandı." denildi.

Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Özer, hakim karşısına çıktı

40 BİN YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Özer'in "Örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplamda 40 bin 562 yıla kadar hapsi istenmişti.

Arnavutluk'ta yakalanan Thodex'in kurucusu Özer, hakim karşısına çıktı

VURGUNUN MİKTARI 356 MİLYON LİRA

Thodex'in veri tabanını mercek altına alan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), yapılan her işlemi tek tek incelemiş; MASAK'ın hazırladığı rapora göre, vurgunun miktarı 356 milyon lira olarak tespit edilmişti.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Arnavutluk'un Elbasan Asliye Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında tutukluluğun devamına karar verdi. Davanın hakimi Elis Dine ise bugünkü kararın Özer'in Türkiye Cumhuriyeti'ne iadesi için alındığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Fatih Özer Thodex Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (2)

sadece kadir:

BİRDE SIRITIYOR UTANMAZ ARLANMAZ SAHTEKAR

1
0
yanıtYanıtla
serdar Yılmaz :

Bu olay Türkiye Cumhuriyetinden kimsenin para çalamayacağını Ülkemizin vatandaşlarını dolandırıp kaçmasına izin vermeyeceğini gösteren bir durumdur...

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title