Haberler

Ardahan Şehidine Ağladı

Mayına Basarak Şehit Olan Mehmetçiğin Cenazesinde Ağıtlar Yürekleri Dağladı.

Şehit annesi Zeytun Kılıç'ın ve dört kız kardeşin ağlamaları, yürekleri burktu. Yakınlarının Kürtçe ağıt ve yakarışları, subay, asker ve sivillerin de tören sırasında gözyaşlarını tutamaması dikkat çekt

VAN'ın Gürpınar İlçesi Yalınca Köyünün Aktaştepe bölgesinde PKK'nın döşediği mayının infilak etmesi sonucu şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Komando Er Burhan Kılıç'ın cenaze töreninde yürekler dağlandı.

Askeri Hastane bahçesinde düzenlenen ilk törene Vali Mustafa Tekmen, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Tünay Bilgen, 25'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, Belediye Başkan Vekili Turan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Gürpınar, CHP MKYK üyesi Gürsel Tekin, kurum ve kuruluşların yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hastaneden bayrağa sarılı olarak Mehmetçiklerin omuzunda çıkarılan Burhan Kılıç'ın tabutu, Atatürk büstü önünde hazırlanan katafalka kondu. Saygı duruşu ile başlayan törende, önce şehit Kılıç'ın özgeçmişi okundu. Törende konuşan 25'inci Mknz. Tugay Kurmay Başkanı Kurmay Albay Doğan Fatih Küçük, Ardahan halkının acısının büyük olduğuna dikkat çekti. Albay Küçük, "Hepimizin başı sağ olsun. Biz burada şehitlik mertebesine erişen Jandarma Komando Er Burhan Kılıç'ın önünde saygıyla eğiliyoruz. Onu istirahatgahına uğurlarken kalplerimize gömdüğümüzü ifade etmek, al bayrağımıza, şanlı sancağımıza, mukaddes vatanımıza uzanan her elin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada kırılacağını bir kez daha haykırmak için toplanmış bulunuyoruz" diye konuştu.

Babasını, annesi kendisine hamileyken kaybeden şehit Burhan Kılıç'ın yakınları, tabuta sarılarak ağıt yaktılar. Şehit annesi Zeytun Kılıç'ın ve dört kız kardeşin ağlamaları, yürekleri burktu. Yakınlarının Kürtçe ağıt ve yakarışları, subay, asker ve sivillerin de tören sırasında gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti. Vali Mustafa Tekmen, şehit yakınlarına sarılarak onların acısına ortak olurken, Askeri Hastanede tedavi gören Mehmetçiklerin de pencerelerden töreni izledikleri görüldü.

Tören İl Müftüsü Emrullah Kaya'nın yaptırdığı toplu dua ile son buldu. Şehit Jandarma Komando Er Burhan Kılıç'ın cenazesi, ambulansla Nebioğlu köyüne götürüldü. Kılıç, öğle vakti kılınacak cenaze namazından sonra köy mezarlığında toprağa verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title