Haberler

Arazi Yangınlarına Karşı Vatandaşlar Uyarıldı

Nevşehir'de yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla artan arazi yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı hareket etmesi istendi.

Nevşehir'de yaz sıcaklarının etkisini artırmasıyla artan arazi yangınlarına karşı vatandaşların duyarlı hareket etmesi istendi.

Nevşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyir ettiği bu günlerde, artan arazi yangınlarına itfaiye ekiplerinin bağ, bahçe ve diğer ağaçlık alanlardaki arazi yangınlarıyla mücadele ettiğine değinildi.

Açıklamada, özellikle hafta sonları piknik alanlarında yoğunlaşan arazi yangınlarına karşı vatandaşların dikkatli davranmaları gerektiği vurgulandı.

Yetkililer, piknik sonrası etrafa ateşin sıçrayıp sıçramadığını kontrol edilmesi, ateşin tam olarak söndürülmesi hususunda vatandaşlara çağrıda bulundu.

Arazi yangınlarının artmasında arazilerde, sararan bitkilerin içerisine atılan şişe ve çeşitli cam kırıklarının da önemli bir unsur olduğuna dikkat çeken yetkililer, güneş ışınları ile direkt temas içerisinde olabilecek cam parçaların arazilerden uzaklaştırılmasının arazi yangınlarının önlenmesinde önem taşıdığını belirtti.

Doğal dengenin korunmasında önem teşkil eden canlı yaşamının arazi yangınları nedeniyle tehdit altında olduğunu kaydeden yetkililer, "Doğanın bir parçası olan tüm canlılar, bu tür yangınlarla yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Vatandaşlarımızın duyarlı yaklaşımlarıyla bu tehdidin de önüne geçilecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Nevşehir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title