Haberler

Araçlar, Yokuşu Kendiliğinden Çıkıyor

Çankırı'da vitesi boşa alınan araçlar, hareket ederek yokuş yukarı çıkıyor Ilgaz Kaymakamı Özdemir: "Yolun ilk metrelerinde yavaş hareket eden araçlar daha sonra içinde kimse olmadan hızlanıyor.

FERHAT BARULAY - Ilgaz ilçesinde vitesi boşa alınan araçlar, hareket ederek yokuş yukarı çıkıyor.

Ilgaz- Kastamonu karayolunun Kızsenir köyü mevkisinde, araçlar vitesi boşa alındığında aniden hızlanıyor. Bölge halkı, altında değerli maden bulunduğunu düşündükleri yolun gizeminin bir an önce çözülmesini bekliyor.

Ilgaz Kaymakamı Yusuf Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kızsenir köyü mevkisinde yolda duran araçların kendiliğinden hareket ettiğini söyledi.

Yolun esrarının çözülemediğini ifade eden Özdemir, "Kızsenir köyü mevkisindeki yolun yaklaşık 20 metresinin esrarı çözülemiyor. Yolun ilk metrelerinde yavaş hareket eden araçlar daha sonra içerisinde kimse olmadan hızlanıyor. Bu durum sürücüleri şaşırtıyor. Hayret edilecek bir şey. Aracın hareket etmesini sağlayacak herhangi bir etken yok ama görüldüğü gibi duran otomobil hareket ediyor" diye konuştu.

Kent merkezinde yaşayan Emin Korkmaz ise araçların yolun bu bölümünde kendi kendine hareket etmesinin rastlantı sonucu ortaya çıktığını anlattı.

Geçen yıl tesadüf eseri Ilgaz'daki kayak merkezine çıkarken durumu fark ettiğini aktaran Korkmaz, şunları kaydetti:

"Aracımız yolda durdu ve geri gitmeye başladı. O an şaşırdık. Bu bölgede yaşayan arkadaşımı aradım, o bana bu yolda araçların kendiliğinden hareket ettiğinin geçmişten beri bilindiğini söyledi. Bunun yer altında maden olabileceği ve hava boşluğundan kaynaklandığını söylüyorlar. El frenini indirdiğimiz zaman araba yokuş yukarı gidiyor. Bunu buralarda yaşayanlar biliyor. Ben geçen yıl keşfettim. Bu yol halk arasında 'benzin yakmayan yol' olarak biliniyor. Yetkililerin bu esrarı aydınlatması gerekiyor."

Yolun altında değerli maden bulunabileceğine dikkati çeken Korkmaz, "Gerçekten de altında maden var mı, bunun nedeni nedir, vatandaş olarak bilmemize imkan yok. Araştırılması lazım. Gizeminden dolayı çevre illerden merak edip gelen arkadaşlarımız oluyor. Biz de onları buraya getirip gösteriyoruz" ifadesini kullandı. - Çankırı

Kaynak: AA / Güncel

Emin Korkmaz Kastamonu Çankırı Ilgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500

Yorumlar (2)

murat mememurat_eren2005@hotmail.com:

ben 2,5 yıl ılgazda milli emlak memuru olarak 75 köyüne gititim ama kızsenir diye bir köyü yok ve bu olayıda duymadım ama yolun bir kısmında hava boşluğu olduğu için araçlar yavaşlıyor bunu biliyom orasıda çankırıdan kastamonuya gelirken tam dağa çıkmaya 1,2 km kala bir yer

0
0
yanıtYanıtla
SEBAHATTİN YEŞİLtosyatelra@hotmail.com:

yer olarak tam tarif edebilirmisiniz.TEŞEKKÜRLER...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title