Haberler

Ankara Sözde 'Ermeni Soykırımı' ile İlgili Tasarıyı Onaylayan Arjantin'i Kınadı

Arjantin Cumhurbaşkanı Tarafından Onaylanan Sözde "Ermeni Soykırımı" ile İlgili Yasa Tasarısını Dışişleri Bakanlığı, "Ciddiyetten Uzak ve Etik Olmayan Bir Yaklaşım Olarak" Değerlendirildi.

Arjantin Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan sözde "Ermeni soykırımı" ile ilgili yasa tasarısını Dışişleri Bakanlığı, "Ciddiyetten uzak ve etik olmayan bir yaklaşım olarak" değerlendirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 24 Nisanın sözde "Ermeni Soykırımı" adına "halklar arasında hoşgörü ve saygı için eylem günü" olarak ilan edilmesi ve Ermeni asıllı öğrencilerle kamu kesimi çalışanlarının aynı gün izinli olmasını öngören ve 13 Aralık 2006 tarihinde kabul edilen yasa tasarısının önceki gün Arjantin Cumhurbaşkanı Nestor Kirchner tarafından onaylandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Tasarının onay sürecinde Arjantin makamları nezdinde müteaddit girişimlerde bulunulduğuna dikkat çekilen açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Arjantin Cumhurbaşkanına 7 Aralık 2006 tarihli bir mektup göndererek Türkiye'nin bu girişimden duyduğu rahatsızlığın dile getirdiği bildirildi. Açıklamada, yasa tasarısının Arjantin toplumunda tarihi gerçeklere aykırı olarak Türkiye'ye karşı olumsuz önyargıların yerleşmesine yol açacağı vurgulandı.

"Halklar arasında hoşgörü ve saygı" adıyla takdim edilen tasarının, aslında halklar arasında husumet ve nefret uyandıracak haksız itham ve iddialardan oluştuğu belirtilen açıklama şöyle devam etti:

"Kendi tarihindeki bazı olaylarla yüzleşmesi gereken bir ülkenin, başka bir coğrafyanın tarihine ilişkin bir dönem hakkında hüküm vermeye kalkışması ciddiyetten uzak ve etik olmayan bir yaklaşımdır. Tarihi gerçeklerle hiçbir şekilde bağdaşmayan ve iç politika hesaplarına dayandığı açık olan tasarının kabul edilmiş olmasını kınıyor ve reddediyoruz".

(SC-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title