Haberler

Anka, 5 Kasım 2010 Cuma Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Nato Zirvesi hazırlık toplantısına katılıyor. Toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. (Saat: 16.00/19.30)

-TBMM BAŞKANI ŞAHİN İSTANBUL'DA

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da Saat Müzesi ve Aynalı Kavak Müzesi'nin açılış törenlerine katılıyor. (Saat: 14.00/19.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması'na katılıyor.

-Başbakan Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde bir dizi açılış törenine katılarak, Boğaziçi Üniversitesi ile TPE arasında düzenlenen işbirliği protokolü imza törenine katılıyor. (Saat: 10.00/14.30)

-BÜLENT ECEVİT ANILIYOR

-DSP eski Genel Başkanı Bülent Ecevit vefatının 4. yılında düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor.

-DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi ve DSP Örgüt Kurulu Başkanı Tufan Bural, DSP Ankara İl Örgütü ile birlikte Bülent Ecevit'in Devlet Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret ediyor.

-CHP'nin 3. Genel Başkanı Bülent Ecevit, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen konferansla anılıyor. (Saat:14.30/16.00)

-CHP'DE YENİ DÖNEM

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni genel başkan yardımcıları ve genel sekreterin ismini açıklamasıyla CHP'de başlayan yeni süreç, tüzük krizi ve yönetime Önder Sav'ın alınmamasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

-BAKAN BAĞIŞ'IN PROGRAMI

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ABGS broşürlerinin Metro otobüslerinde dağıtımı konusunda Metro Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bilgiseven'le birlikte bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.15)

-BAKAN ÇİÇEK TÜRK-İŞ'TE

-Türk-İş, Pakistan'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle topladığı 650 bin TL'lik yardım tutarını Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e teslim ediyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN YAZICI İSTANBUL'DA

-Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Kadın Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, WOMANist/KADINist Uluslararası İstanbul Kadın Buluşması'nın açılışına katılıyor.

-Bakan Yazıcı, daha sonra toplantıya katılan yerli ve yabancı konuklara Çırağan Sarayı'nda yemek vererek burada bir konuşma yapıyor. (Saat: 09.30/20.00)

-BAKAN YILMAZ İSTANBUL'DA

-Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul'da TÜSİAD ve UNEPA tarafından düzenlenen, "2050'ye doğru nüfusbilim ve yönetim" konulu tanıtım toplantısına katılıyor.

-Bakan Yılmaz, Boğaziçi Üniversitesi "AR-GE ve Teknoloji" toplantısına katılıyor. (Saat: 10.30/14.00)

-BAKAN ERGÜN İSTANBUL'DA

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul'da Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen bir dizi açılış töreni etkinliğine katılıyor.

-Bakan Ergün, Boğaziçi Üniversitesi ile Türk Patent Enstitüsü arasında düzenlenen iş birliği protokolü imza törenine katılıyor. (Saat: 14.30)

-BAKAN GÜNAY'IN PROGRAMI

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Bilkent Otel'de düzenlenecek olan "Kültürel Miras ve Müzik Uluslararası Kongresi"ne katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN EKER ŞIRNAK'TA

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Şırnak Üniversitesi'nin 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı açılış törenine katılıyor. (Saat: 13.30)

-BBP LİDERİ TOPÇU'NUN PROGRAMI

-Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, parti genel merkezinde BASK Genel Başkanı Resul Akay ile görüşüyor.

-BBP lideri Topçu, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir'i dernek merkezinde ziyaret ettikten sonra Alperen Ocakları tarafından hazırlanan "Dünden bugüne Alperenler sine-tiyatrosunu" izliyor. (Saat: 11.00/13.00/19.00)

-PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı

bütçeleri görüşülüyor.(Saat:10.00)

-TÜRK DİŞ HEKİMLERİ OLAĞAN GENEL KURULU

-Türk Dişhekimleri Birliği'nin 13. Olağan Genel Kurulu Ankara Dedeman Otel'de yapılıyor. (Saat: 10.00)

-TÜKETİCİLER BİRLİĞİ'NDE BASIN TOPLANTISI

-Tüketiciler Birliği, "Kriz affında, tüketiciye yer istiyoruz" konulu bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.00)

-PERYÖN VE ANKARA GENÇ GİRİŞİMCİLER MECLİSİ ATO'DA

-Türkiye Personel Yönetimi Derneği, ATO'da "2011 yılı Ücret ve Performans Yönetim Trendleri Sempozyumu"nu düzenliyor. Sempozyumun açılış konuşmasını ATO Başkanı Sinan Aygün yapıyor.

-TOBB, Ankara Genç Girişimciler Meclisi'ni topluyor. ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan toplantıya ATO Başkanı Sinan Aygün'de katılıyor. (Saat: 09.00/18.00)

-İMKB'DE SEANS İHLAS YAYIN HOLDİNG'LE AÇILIYOR

-İhlas Yayın Holding A.Ş. hisse senetlerinin Borsa'da işlem görmeye başlayacağı ilk gün olması nedeniyle sabah seansının öncesinde İMKB'de tören düzenleniyor.

-İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve İhlas Yayın Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören'in yapacakları tören konuşmalarının ardından seans başlıyor. (Saat:08.30/09.30)

-9.CUMHURBAŞKANI DEMİREL: "HSYK VE ANAYASA MAHKEMESİ'NİN YENİ YAPISINI ELEŞTİRMEK İÇİN ERKEN, İCRAATLARA BAKMAK LAZIM"

-9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nin yeni üyeleri ile yapısının değişmesi ve "Yandaş Yargı" oluştuğuna yönelik eleştirileri "Bir şey söylemek için erken" sözleriyle değerlendirdi. Demirel, "O heyet Türkiye'ye hizmet edecek. Eğer o heyet bir töhmet altında kalır da, onun psikolojik etkisi altında çalışamaz halde olursa veya tarafgirlik yaparsa zarar görür..İddiaların ne kadar gerçek olacağını görmek lazım" dedi.

-Türban konusunda yaşanan tartışmalara da değinen Demirel, sorunun çözümü için ne hükümetin ne de muhalefetin bir teklifi olmadığını dile getirerek "Avrupa insan hakları mahkemesini bir kenara bırakalım, ama gelin bakın, bizim kendi mahkemelerimizin kararları var. Bu kararları ne yapacaksınız? Yani, "türban serbesttir" diyebilmek eğer siyasi iktidar olarak elinizde idiyse, sekiz senedir niye demediniz? Demek ki elinizde değil. Yani sizin, türban takılmasın ya da türban takılsın diyecek gücünüz yok. Buna rağmen eğer siz, "gidin fiili durum yaratın" diye zorlarsanız, bu kanunları ihlal olur" diye konuştu.

-DSP, CHP'YE ECEVİT POSTERİ VERMEDİ

-CHP, DSP'den merhum Bülent Ecevit'in poster ve kendi sesinin yer aldığı şiir CD'lerini istedi. Ancak DSP, "Kusura bakmayın" diyerek olumsuz yanıt verdi.

-KURTULUŞ SAVAŞI DESTANI ABD'Yİ DOLAŞIYOR

-Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun Atatürk'ün ölümünün 72. yıl dönümü anısına ABD çapında düzenlediği "Kuvayi Milliye - Bizim Destanımız" söyleşi dizisinin ilk ayağı ünlü karikatürist Nuri Kurtcebe'nin anlatımıyla 2-4 Kasım tarihleri arasında Kaliforniya'da gerçekleştirildi. Türk-Amerikan toplumunun Kaliforniya'da yoğunlukta yaşadığı San Francisco, Irvıne ve Los Angeles şehirlerinde gerçekleştirilen etkinliklere toplum üyeleri tarafından büyük ilgi gösterildi. Nuri Kurtcebe, Kurtuluş Savaşı destanının daha önce paylaşılmamış öykülerini aktararak günümüz Atatürkçülüğünü değerlendirdiği söyleşi sonrasında, destanı çizgileriyle anlattığı "Kuvayi Milliye" kitabını sanatseverler için imzaladı.

-17 KIZILDERİLİ KABİLESİNİN TEMSİLCİLERİ TÜRKİYE'YE GELİYOR

-ABD'de yaşayan 17 kızılderili kabilesinin temsilcileri çeşitli temaslarda bulunmak için Türkiye'ye geliyor. Kızılderili işadamlarından oluşan heyet 6 Kasım'da ABD'nin başkenti Washington'dan İstanbul'a hareket edecek, kabilelerinin temsilcileri Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , Devlet Bakanı Zafer Cağlayan ile görüşecek, TBMM'de çeşitli temaslarda bulunacak. Kızılderililer, Hacettepe ve Bahçeşehir Üniversitelerinde düzenlenecek çeşitli sempozyumlara katılarak burada Türk ihracatçılarıyla bir araya gelecek. Kızılderili heyeti Gelibolu'yu da ziyarette bulunacak.

-GENÇ TÜRK SİNEMASININ NEW YORK ÇIKARTMASI

-Bu yıl 12. kez gerçekleşecek olan New York Türk Film Festivali ağırlıklı olarak son dönem örneklerden oluşan bir programla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Amerikalı sinemaseverleri 3-12 Aralık tarihlerinde kısa ve uzun metraj filmlerin yer aldığı bir seçki bekliyor.

-THY'NİN YANI SIRA 60 HAVAYOLU ŞİRKETİNE İKRAM HİZMETİ VEREN AVUSTURYA MERKEZLİ DO&CO TÜRKİYE'DE HALKA AÇILACAK

-Türk Hava Yolları (THY) dahil dünyanın önde gelen 60 havayolu şirketine yiyecek-içecek hizmeti veren Viyana merkezli ikram şirketi DO&CO AG Avusturya Borsasının ardından İMKB'de de halka açılmaya hazırlanıyor.

-Turkish Do&Co adıyla THY ile yiyecek-içecek alanında yüzde 50-50 ortaklığı bulunan DO&CO'nun kurusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Attila Doğudan " DO&CO bu halka arzın ardından büyüme politikasına daha da hız verecek. Türkiye DO&CO'nun büyüme merkezi olacak. Türkiye üzerinden hem kuzeye hem güneye hem de Hindistan ve Çin'e kadar uzanan yeni açılımlar yapacağız. Hedefimiz DO&CO'yu sektöründe şampiyonlar ligine sokmak ve gelecek üç yılda bu alandaki ilk beş şirketten biri haline getirmek" dedi.

-Halka arz sürecini İş Yatırım'ın konsorsiyum liderliğinde yürüttüklerini belirten Attila Doğudan " Halka arzı bu yıl bitmeden gerçekleştireceğiz. Yakın zaman içinde uluslararası yatırımcılara da anlatmak için road-showlara başlayacağız. Halka arzın yüzde 30'u yurtiçi kurumsal ve bireysel yatırımcılara, yüzde 70'i de ABD ve Türkiye haricindeki yurtdışı yatırımcılara ayrılacak. Talebe göre ek satış hakkını da kullanacağız" bilgisini verdi.

-PARA ARZINDA 3.9 MİLYAR TL'LİK ARTIŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 15-22 Ekim haftasında 3 milyar 916.9 milyon TL artarak 576 milyar 815.5 milyon TL'ye yükseldi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title