Haberler

Alman Çoban Köpekleri, Sokak Hayvanları İçin Yarıştı

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi'nin Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Marmara CUP 2015'te Alman çoban köpekleri kıyasıya yarışa girdi.

Bursa'nın merkez Nilüfer Belediyesi'nin Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği işbirliğiyle düzenlenen 'Marmara CUP 2015'te Alman çoban köpekleri kıyasıya yarışa girdi. Çoban köpeklerinin mücadelesi renkli görüntülere sahne olurken yarışmada sokak köpeklerine 200 kilo mama bağışlandı.

Üçevler'deki Nilüfer Belediyespor Tesisleri'nde yapılan ve 2 gün süren köpek yarışları kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Yarışma sonunda dereceye giren köpek ve sahipleri ödüllendirildi. Ralf Wille ve Ahmet Karataş'ın hakemliğini yaptığı yarışmada 3-6 aydan 24 ay üstü Kral Sınıfı'na kadar erkek ve dişi kategorilerinde yaklaşık 100 köpek yarıştı.

Yarışmayı izleyen Nilüfer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Bozbey Ankara'daki bombalı

saldırı nedeniyle yaşamlarını yitirenlere rahmet diledi ve terörü lanetledi. Yarışmanın buruk bir ortamda yapıldığına da dikkati çeken Bozbey, şöyle dedi:

"Nilüfer'de yaşayan her canlıya değer veriyoruz. Bu yarışmada sponsor firma tarafından bağışlanan 200 kilogram kedi ve köpek maması tamamen sokak hayvanları için kullanılacak. Nilüfer Kent Konseyi ve Veteriner İşleri Müdürlüğümüzün ortaklaşa yürütmüş olduğu proje kapsamında sokak hayvanlarına dağıtımı sağlanacak. Bu ücretsiz mamaları sokak hayvanlarına kendileri dağıtmak isteyen vatandaşlarımız, Veteriner İşleri Müdürlüğümüze giderek temin edebilirler. Böylelikle vatandaşlarımız, sokaklarında yaşayan can dostlarını hiçbir aracı olmadan kendileri gülümsetme şansı bulabilir."

Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş da desteklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi'ne teşekkür etti. Programın son bölümünde, protokol ve yarışmacılar 'Bir söz bir nefes yeter, adı barış olan' yazılı pankart ile toplu fotoğraf çektirerek, barış mesajı verdi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Bozbey Ahmet Karataş Marmara Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title