Haberler

Aksaray'da Yeni Yeraltı Şehri

Aksaray'ın Güzelyurt İlçesi'ne Bağlı Emirgazi Köyü'nde Ortaya Çıkartılan Yeraltı Şehrini Temizleme Çalışmaları Devam Ediyor. Bölgedeki Yeraltı Şehrinin Aksaray'ın En Büyük Yeraltı Şehri Olabileceği Öğrenildi.

Aksaray'ın Güzelyurt İlçesi'ne bağlı Emirgazi Köyü'nde ortaya çıkartılan yeraltı şehrini temizleme çalışmaları devam ediyor. Bölgedeki yeraltı şehrinin Aksaray'ın en büyük yeraltı şehri olabileceği öğrenildi.

Güzelyurt'ta yıllar önce sel nedeniyle büyük bir bölümü kapanan yeraltı şehrinin temizlenerek turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Köylüler arasında Kırgöz olarak bilinen ve yıllarca hayvan barınağı olarak da kullanıldığı öğrenilen yeraltı şehrinin temizlendikten sonra ziyarete açılacağı bildirildi.

Yapılan araştırmalarda çok büyük olduğu saptanan yeraltı şehrinin Aksaray'da bulunan en büyük yeraltı şehri olabileceği öğrenildi. Temizlenme çalışmalarına köylü gençlerin de katıldığı yeraltı şehrinin tüm özellikleriyle hizmete girmesi bekleniyor. İçinde farklı bölümler tespit edilen ve ibadethanenin de bulunduğu yeraltı şehrinin bu yıl yaz aylarında ziyarete açılması bekleniyor.

(HÇ-İP-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title