Haberler

Akkuyu Proje Şirketinin Unvanı Değişti

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde Türkiye'nin ilk nükleer santralini yapacak proje şirketi Akkuyu NGS Elektrik Üretim Anonim Şirketi, ticaret unvanını 'Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi' olarak değiştirdi.

Mersin'in Gülnar İlçesi'nde Türkiye'nin ilk nükleer santralini yapacak proje şirketi Akkuyu NGS Elektrik Üretim Anonim Şirketi, ticaret unvanını 'Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi' olarak değiştirdi.

Şirketin web sayfasında yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Rusya Federasyonu hükümeti arasında imzalanan Akkuyu Sahası'nda, Bir Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliği Anlaşması uyarınca 13 Aralık 2010 tarihinde kurulan Proje Şirketi Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş., yeni kararlar aldı. Son yapılan Genel Kurul toplantısında, şirket unvanı değişikliğine gidilmesi kararlaştırıldı. Buna göre Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş. olan şirket ticaret unvanı, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi olarak değiştirildi. Açıklamada Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi'nin hissedarlarının, Rus Devlet Nükleer Şirketi Rusatom'un bünyesinde faaliyet gösteren şirket olduğuna da işaret edilerek şu bilgilere yer verildi:

"Bu kapsamda, JSC Rusatom Overseas büyük hissedarımız olup, Hissedarlardan OJSC 'Concern Rosenergoatom teknik işveren ve işletmeci kuruluştur. JSC Atomstroyexport Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin ana müteahhididir. JSC Inter RAO UES projenin geliştirilmesi sırasında, elektrik mühendisliği alanındaki ileri teknolojilerin adaptasyonunu ve teknik desteği sağlamaktadır. Hissedarlardan JSC Atomenergoremont nükleer santralin teknik hizmet, bakım, onarım ve yeniden yapılanması alanında faaliyet gösteren bir şirkettir. JSC Atomtechenergo ise işletmeye alma sürecini yönetmektedir." - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Gülnar İlçesi Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title