Haberler

Ak Partililerden Yavuzselim ve Ulus Mahallelerine Ziyaret

Güncelleme:

Sedat Yalçın, Hüdai Yazıcı ve il yöneticileriyle birlikte olaylar çıkan iki mahallede vatandaşlar ve kanaat önderleriyle buluştu.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, bu akşamüstü, geçtiğimiz günlerde tatsız olayların yaşandığı Yavuzselim ve Ulus mahallelerini ziyaret ederek kanaat önderleri ve vatandaşlarla görüştü.

AK Partililer, bu akşam üstü açlık grevlerindeki mahkumlara destek eylemi yapılmasının ardından başlayan ve sokak çatışmaları yaşanan Yavuzselim ve Ulus mahallelerini ziyaret etti.

Ziyarette AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İl Dış İlişkiler Başkanı Ömer Demir, il yöneticileri Niyazi Salman ve Zekeriya Ayışık ile İl Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Akyüz ile birlikte çok sayıda teşkilat mensubu da bulundu.

Önce Ulus ardından da Yavuzselim'e geçen AK Partililer, vatandaşlarla ve kanat önderleriyle tek tek görüşüp birlikte çay içerek sohbet etti. Vatandaşlar tarafından ilgi ve samimiyetle karşılanan AK Partilileri ağırlayan isimler arasında, olayların yatışması konusunda önemli rol üstlenen şehit babası Emrullah Vatansever de vardı.

Uzun yıllardır yan yana yaşayan, aynı sevinç ve kederlerin yanında artık Bursalı kimliğini de paylaşan mahalle halkının huzur ve güvenlik içerisinde yaşamayı sürdüreceğine ve bu birliği bozacak her türlü provokasyona karşı ortak duruş sergileyeceğine inandığını söyleyen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, vatandaşlara şöyle seslendi:

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

"Biz biriz beraberiz. Etle tırnak gibiyiz. Bin yıllık kardeşliğe gölge düşmesine izin vermeyiz. İnşallah her sıkıntınızda geleceğiz. Bu mahalleler Bursa'nın geleneklerini göreneklerini yaşatan mahalledir. Sakın bu huzuru bozmak isteyenlere fırsat vermeyin. Büyük geçmiş olsun. İnşallah böyle sıkıntı yaşamayız. Bu milleti bugüne kadar yabancı hiçbir devlet teslim alamamış, kimse esir edememiş. Ancak tarih boyunca bizi birbirimize düşürmeye kalktılar. Bunu hiç unutmayalım. Biz yüce dinin mensuplarıyız. İslam dini bütün dünyada kardeşlik getiren dindir. Ben inanıyorum bunu Yavuzselim halkı iyi biliyor. Hiç kimseye fırsat vermeyeceğiz. Farklılıklarımız bizim gücümüzdür. Bu olayların herkese netice çıkaracağına inanıyorum. Devlet ve emniyette netice çıkartacak. İnşallah iyi günlere hep birlikte çıkacağız. Yıllardır hep birlikte yaşadık. Öncelikle dinimizde ayrımcılık yok. Bu mahalleler birlik ve beraberlik içinde nasıl yaşadığımızı yansıtan en önemli örnek yerleşimlerimizdendir. Bundan sonra da böyle olacak çünkü hepimiz kardeşiz. Yaşadıklarımız bir oyundan ibaret. Her şeyin farkındayız. Memleketimiz bugünkünden daha da iyi durumlara gelecek. Sizlerden ricamız ve isteğimiz bu tip provokasyonlara alet olmamanız."

AK Partililer daha sonra mahalle merkezlerindeki dükkanları tek tek dolaşıp esnafla selamlaştı, hal hatır sordu. Bu gezi sırasında AK Partililere eşlik eden şehit babası Emrullah Vatansever ise, Başkan Yalçın'ın birlik ve beraberlik mesajları içeren konuşmasına şu sözlerle destek verdi:

ŞEHİT BABASININ SÖZLERİ DUYGULANDIRDI

"Biz et ve tırnak gibi değiliz. Tırnak uzayınca kesilip atılır. Biz et ve kemik gibiyiz. Çünkü et ve kemik ayrılmaz."

Emrullah Vatansever'in bu sözleri hem AK Partilileri hem de diğer vatandaşları duygulandırdı. AK Partililer yine mahalledeki bir kahvehanede çay içtikten sonra, mahallede çıkan olaylarda yaralanan İlker Kaya'ın ailesini, tedavi gördüğü Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sedat Yalçın Ak Parti Ulus Güncel Haberler

title