Haberler

Ak Parti, Çalışmalarında Sona Yaklaşıyor

Güncelleme:

AK Parti Bursa Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri, İl Başkanı Sedat Yalçın'la kahvaltıda buluştu.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunları Araştırma Komisyonu, Bursa'nın sanayi dönüşümüne yeni bir vizyon katacak bilimsel temelli raporunun yazımına başladı. İl Başkanı Sedat Yalçın, komisyonun geniş kapsamlı raporunun yazım işleminin yılbaşına kadar tamamlanacağını ve diğer ihtisas komisyonlarının raporlarıyla birlikte 2013'ün Mart ayında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.

Başkanlığını Ekonomist Dr. Nihat Gülçimen'in yürüttüğü, AK Parti Bursa Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyeleri, İl Başkanı Sedat Yalçın'la kahvaltıda buluştu ve 5 aydır sürdürülen çalışmalarda bugüne kadar gelinen noktayı değerlendirdi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, sahada aylardır çalışan, konusunda uzman ve üretimden gelen akademik birikimli üyelerden oluşan komisyonun bugüne kadar 20'ye yakın farklı üretim merkezi ve mekânda, farklı gruplarla bir araya gelerek hem küresel gelişmeleri, hem Türkiye'de sanayi alanındaki değişen stratejileri, hem de Bursa'nın sanayi yapılanmasındaki değişiklikleri detaylı biçimde araştırma imkânı bulduğunu açıkladı. Yalçın, şöyle konuştu:

RAPORUN BAŞLIKLARI SAPTANDI

"Bu çalışmalar sırasında akademik destek aldılar, büyük sanayi grupları ve sivil toplum kuruluşlarıyla temas sağladılar. Bu aşamada komisyon bir yol haritası belirledi. Çalışmalar sonunda 2023 Bursa Vizyon Raporu'nda 'Sanayi' başlığının altında oluşturulacak alt başlıklar da saptandı."

Yalçın'ın verdiği bilgiye göre komisyonun saptadığı ve önerileriyle rapora yansıtacağı başlıklar;

1. Sanayi-Üniversite İşbirliği, Gelişmiş Ar-Ge ve Yazılım Vadisi,

2. Sanayide Kümelenme Stratejileri,

3. Sanayi Çevre İlişkileri,

4. Kent Sanayi İlişkisi ve

5. Lojistik Köy, şeklinde sıralandı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın bu başlıkların altına mesleki teknik eğitim ve 5-6 önemli sektördeki gelişim stratejilerinin belirlenmesi alt başlıklarının da ekleneceğini vurguladı.

Yalçın, özellikle Kent Sanayi İlişkisi ve Lojistik Köy başlığı üzerinde dururken şu bilgileri verdi:

"Kent ve sanayi ilişkisi en önemli başlıklardan... İstihdam edilen işçilerin sanayi bölgelerine taşınmasını sağlayacak metro ve benzeri entegre ulaşım sistemlerinin önümüzdeki süreçte ulaşacağı boyutun planlanması konusunda bir vizyon ortaya konacak. Yine Bursa'nın limanı, hava limanı, otoyol ve demiryolu bağlantısı tamamlanmış bir Lojistik Köy'e ihtiyacı var. Bu konuda neler yapılabilir, öneri getirilecek."

Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını Araştırma Komisyonu'nun 2023 Bursa Vizyon Raporu'nu yazmaya başladığını açıklayan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, yazım çalışmasının yılbaşına kadar tamamlanacağını aktardı.

KOBİ'LER UNUTULMADI

Yalçın, Bursa'nın geleceği konusunda önemli rol üstlenecek KOBİ'lerin başta finansa erişim olmak üzere tespit edilen sorunlarına ilişkin çözüm önerilerinin de rapora yansıyacağını ve ortaya 'Vizyoner KOBİ' perspektifi konacağını da ifade ederek, şunları ekledi:

"Bu çalışmayı 2013 yılının Mart ayında diğer ihtisas komisyonlarımızın raporlarıyla birlikte kamuoyuna açıklayacağız. Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını Araştırma Komisyonumuz gibi göreve seçilir seçilmez oluşturduğumuz diğer ihtisas komisyonlarımız da ciddi bir akademik destekle oluşturdukları raporları yazma aşamasına getirmek üzereler. Tüm bu yoğun ve bilimsel çalışmanın hedefi belli... Altyapısıyla ilgili sorunları çözmüş, çok merkezli, bu merkezler arasındaki ulaşım ağını örmüş, üniversitelerle çevrili, okullaşma oranı yüzde 100'ü bulmuş, yüksek katma değerli sanayi dönüşümünü tamamlamış, istihdam oranı yüksek, işsizliğin neredeyse sıfırlandığı, olumsuz çevresel etkilerini en aza indirmiş/yok etmiş ve güvenliği üst düzeyde bir Bursa'da yaşamak. Tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, akademik çevrelerimize ve sanayicilerimize bu vizyona katkı koyma çağrısında bulunuyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sedat Yalçın Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title