Haberler

Afyonkarahisar'da Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemleri İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Afyonkarahisar Belediyesi ev sahipliğinde Enerji Kentleri Birliği üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Afyonkarahisar'ın jeotermal kaynakları ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi verildi.

Afyonkarahisar'da "Jeotermal Merkezi Isıtma Sistemleri İstişare Toplantısı" gerçekleştirildi.

Kentte bir oteldeki toplantı, Afyonkarahisar Belediyesinin ev sahipliğinde Enerji Kentleri Birliği üyelerinin katılımıyla düzenlendi.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, toplantıda, Afyonkarahisar'ın jeotermal kaynak bakımından dikkati çeken şehirlerin başında geldiğini belirtti.

Afyonkarahisar'ın ulaşım açısından kavşak noktada bulunduğunu aktaran Zeybek, "Termal otellerimizin yanı sıra 30 bin konutun ısınması jeotermal kaynaklardan karşılanıyor. Seracılık alanında da jeotermal kaynaklar kullanıyoruz. Kaplıcalarımızla sağlık turizminde de ön plandayız. Sadece burası değil, Sandıklı, Gazlıgöl, Bolvadin'de hemen hemen ilçelerimizin çoğunda termal su var."ifadesini kullandı.

Kentte yapılan yatırımları anlatan Zeybek, Türkiye'ye örnek olan tesislerle gelecek nesillere temiz ve güvenli bir çevre bırakmak için nitelikli projelere imza atmaya devam edeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Afyonkarahisar Belediyesi Çevre Enerji Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title