Haberler

ABD'de Gözetleme Programı, Gazetecilerin İşlerini Yapmasını Engelliyor

Güncelleme:

UCLA, ABD hükumetinin geniş kapsamlı gözetleme programının, ABD'deki gazetecilerin işlerini ciddi şekilde engellediğini ileri sürdü.

İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Amerikan Sivil Haklar Birliği (UCLA), ABD hükümetinin geniş kapsamlı gözetleme programının, ABD'deki gazetecilerin işlerini ciddi şekilde engellediğini ileri sürdü.

İnsan Hakları İzleme Örgütü ve UCLA, ABD hükümetinin gözetleme faaliyetlerine ilişkin 120 sayfalık raporunu yayımladı.

Raporda, hükümetin eylemleri hakkında önemli bilgi almak isteyen gazetecilerin, kaynaklarıyla yaptığı telefon, elektronik posta ve kayıtların, hükümetin geniş ölçekli denetim ve gözetleme faaliyetleri nedeniyle izlenebileceğinden giderek endişe duyduklarına yer verildi. Medyada çalışanların, bu tür bilgilere ulaşmak için çok daha dikkatli davranmaları gerektiği kaygısı güttükleri belirtilen raporda, hükümetin gizlilik, bilgi sızmasını önleme ve yetkililerle medya kuruluşları arasındaki irtibatı sınırlandırma gibi eylemlerin, ulusal güvenlik, istihbarat ve emniyet konularıyla ilgilenen gazeteciler için "çok büyük zorluklar" oluşturduğu kaydedildi.

Raporu hazırlayan İnsan Hakları İzleme Örgütü ve UCLA üyesi Alex Sinha, raporun tanıtımında yaptığı konuşmada, hükümetin istihbarat programına ilişkin, "Bu, gazetecileri yavaşlattığı gibi, onların kaynaklarının da izini sürüyor. Gözetleme, gazetecilerin işlerini yapmasını daha da zorlaştırıyor" dedi.

ABD'de yaşayan 92 kişiyle yapılan mülakatlardan yola çıkılarak hazırlanan rapora, Wall Street Journal, Washington Post, ABC News ve New York Times ile diğer medya kuruluşlarından 46 gazeteci de görüşleriyle destek sağladı.

Raporda, Washington Post muhabiri Adam Goldman'ın, "Hükümetin, beni casusmuş gibi hareket etmeye zorlamasını istemiyorum. Ben casus değilim, ben bir gazeteciyim" ifadesine yer verildi.

Rapor, hükümetin bilgi toplamada daha şeffaf bir yapıya sahip olması ve gazetecilerle muhbirlerin korunmasının daha da sağlamlaştırılması çağrısında bulunuyor. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title