Haberler

6. Ayvalık AIMA Müzik Festivali 23 Temmuz'da başlıyor

Güncelleme:

Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi'nin (AIMA) düzenlediği Ayvalık AIMA Müzik Festivali; 23 - 26 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Bu yıl 6. kez düzenlenecek festivalin konserleri Cunda'daki Alibey Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Ayvalık AIMA Müzik Festivali, 23 Temmuz Salı günü, flüt ailesinin tüm mensuplarını barındıran en özgün grup olan İstanbul Flüt Topluluğu'nun vereceği konserle başlayacak. Akademisyenler ve seçkin flüt sanatçılarından oluşan grup Dvorak, Tchaikovsky, Boismortier gibi sanatçıların eserlerinin yanı sıra Astor Piazzolla'nın tango klasiklerini ve genç piyanist Orçun Orçunsel'in düzenlemeleriyle Türk müziğinin sevilen eserlerini seslendirecek.

Festivalin ikinci gününde Semplice Quartet ile AIMA Festival Orkestrası, Oda Müziği Konseri verecek. Festival, 25 Temmuz'da Alexander Rudin yönetiminde AIMA Festival Orkestrası'nın vereceği konserle devam edecek. Bu iki konser, Türkiye'nin ilk arpisti Uğurtan İdil Aksel anısına yapılacak. Konserlerde genç arpistler Yonca Atar ve Alara Acar, Ravel, Debussy ve Caplet'nin eserlerini çalacak.

Festivalin son günü olan 26 Temmuz günü kapanışı Anadolu Nefesli Beşlisi yapacak. "Del Mundo" isimli projesi ile dinleyicileri müzik repertuvarının en sevilen üfleme beşli eserleri ile dünya turuna çıkartacak. Topluluk, Macaristan sokaklarından Arjantin sahillerine, Fransa'nın özel tınılarından Anadolu'nun dört bir köşesine işlemiş eşsiz ezgilere ve Balkan coğrafyasına uzanan benzersiz repertuvarı ile dinleyicileri dünya müziğiyle buluşturacak.

6. Ayvalık AIMA Müzik Festivali'nde tüm konserler saat 21.00'de izlenebilecek. Festival davetiyeleri Ayvalık merkezdeki AIMA Haluk Barutçuoğlu Binası'ndan ve Kürşat Zeytinyağı Mağazası'ndan temin edilebilecek. Ayvalık Belediyesi'nin katkılarıyla, ana destekçisi Sabancı Vakfı olan festivalin konser sponsorluklarını Allianz, Pınar, Gürçay Ailesi ve Rengin Suar üstleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Müzik Festivali Ayvalık Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title