Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akdemir, mesajında, çağdaş bir toplum olmanın gereğinin hiçbir ayırım yapmadan toplumun bütün bireylerine eşit fırsatlar sunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı düzenlemeler yapmak olduğunu belirtti.

Toplumsal yaşam içinde engellilerin her alanda kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmelerinin temel bir insan hakkı olduğunu ifade eden Akdemir, şunları kaydetti:

"Başta İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge, engelli sorunu olarak temelde bir insan hakları sorunu olarak da ele alınmalıdır. Evrensel ölçülerde engelli vatandaşlarımızı sahiplenme çabamız, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, bu yönde sağlıklı çalışmalar yaparak, kalıcı çözümler üreterek bu konuya katkı sunmak, toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Bu anlamda, özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engelli vatandaşlarımıza hizmet götüren, kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Toplumun her alanında engellilere saygı göstermek, onları da toplumun bir ferdi olarak kabul etmek gerekir. Herkesin engelli adayı olduğu gerçeği unutulmamalıdır. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını normal bir şekilde sürdürmeleri ancak toplumsal duyarlığın oluşturulmasıyla mümkündür."

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Muharrem Akdemir Zonguldak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title