Haberler

21.Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başlıyor

Güncelleme:

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf -TAKSAV tarafından 18-28 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivalde 33 salon oyunu, 4 atölye çalışması ve 1 konferans olmak üzere 38 etkinlik yer alacak.

''Her yıl olduğu gibi bu yıl da tiyatronun her rengine festivalde yer vermeye çalıştık.Atölye çalışmaları ile genç tiyatrocu adaylarına ulaşmak istedik, tiyatromuzun en köklü kurumlarından birisi olan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Anasanat Dalı işbirliği ile "Sanatta Kadın İmgesi" konulu bir konferansla festivale başka bir boyut katmaya çalıştık.

Önceki yıllarda Kerim Afşar, Genco Erkal,Yıldız Kenter, Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Haluk Bilginer'in aralarında bulunduğu 20 tiyatro sanatçısına verilen "Festival Onur Ödülü" bu yıl usta sanatçımız Tamer Levent'e;
Sevda Şener, Ayşegül Yüksel,Türel Ezici, Hüsamettin Eraslan, Şenol Tiryaki'ye verilen "Festival Emek Ödülü" ise 17 yıldır tiyatroya başka bir pencereden destek veren, Direkler Arası Seyirci Ödülleri ile tiyatro sanatını teşvik eden Ömer Şahinbaş'a 18 Kasım 2016 tarihinde festival galasında takdim edilecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title