Haberler

2. GEN-AREL Kongresi 2-4 Mayıs Tarihlerinde Gerçekleştiriyor

Güncelleme:

Küba-Havana Moleküler İmmünoloji Merkezi Direktörü Dr. Kalet Leon Monzon, Arel Üniversitesi, GEN-AREL Kulübü davetlisi olarak Türkiye'ye geliyor.

İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ

İstanbul Arel Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencilerinden 2. GEN-AREL Kongresi 02,03,04 mayıs tarihlerinde gerçekleştiriyor.

Arel Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ergül BERBER'in ve öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Özlem YALÇIN ÇAPAN, Yrd. Doç. Dr. Barış BİNAY ve Yrd. Doç. Dr. Şirin KORULU KOÇ'un rehberliğinde GEN-AREL Öğrenci Klübünün düzenlediği uluslar arası kongreye , Harvard, Texas Childeren's Microbiome Center, Doğu Akdeniz Üniversitesi, ODTÜ, Sabancı gibi üniversitelerden çok sayıda akademisyen katılıyor.

Kanser ve immünoterapi alanında bir çok araştırmaya imza atan ve akciğer kanserinin aşısını bulan Kübalı Dr. Monzon, Arel Üniversitesi Tepekent Kampüsünde 3 gün süreyle konuşmacı olarak katılacağı kongrede kanser ve kanser üzerine yapılan aşı çalışmaları üzerine bilgilerini paylaşacak. Dr. Monzon; günümüzde kanser üzerine yapılan çalışmaların tedaviye yönelik araştırmalar olduğu, Havana'daki Merkezin ise kanser olmadan immünoterapi ile vücutta kansere karşı bağışıklık tepkisini oluşturmaya yönelik olduğunu, bunu yaparken ise kimyasalları değil, yine insanın kendisinin kullanıldığı belirtiliyor.

GEN-AREL Klübü ve Kongre Başkanı İlgi Uğuroğlu düzenlenen kongre için 'Geleceğin mesleği moleküler biyoloji ve genetik mühendisliği. Arel Üniversitesi her zaman bilime destek olmuştur. Kongreyi geleneksel hale getirip ileride çok daha büyük işlere imza atacağız' dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Arel Üniversitesi Türkiye Havana Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title