Haberler

19 Eylül Gaziler Günü

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çakacak, yazılı mesajında, üzerinde yaşanılan coğrafyanın, bir vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerin canları pahasına verdikleri ulvi mücadeleyle gerçekleştiğini ifade etti.

Şehitlerin ve gazilerin, kahramanlığın, cesaretin ve fedakarlığın sembolleri olduğunu aktaran Çakacak, "Türk milleti şehitlerini, gazilerini ve onların ailelerini hiçbir zaman unutmamış, gönlünde daima özel bir yere koymuştur. Yüce Meclisimiz, Sakarya Savaşı'nın kazanılmasının ardından Büyük Önder Atatürk'e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanı vererek milletimizin hislerine tercüman olmuştur. Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, onların büyük özverileri sayesinde bugün geleceğe güvenle bakıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çakacak, günümüzde de asker ve polislerin, Türkiye'ye yönelen tehditlere karşı kendilerini siper ederek, aynı şuur ve fedakarlıkla görev yaptıklarını vurguladı.

Vatanın, şehit ve gazilerin kutsal emaneti olduğunu dile getiren Çakacak, mesajında şunları kaydetti:

"Ecdadımızdan miras kalan hasletlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyor, bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'e Gazi Unvanı ve Mareşal rütbesi verilmesinin 95. yıldönümü ve Gaziler Günü'nde, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimiz sağlık ve esenlik diliyor şükranlarımı sunuyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Özdemir Çakacak Mersin Eylül Güncel Haberler

title