Haberler

19. Çevre Şurası ve Resim Sergisi

Bağcılar Belediyesi tarafından "19. Çevre Şurası ve Resim Sergisi" gerçekleştirildi.

Bağcılar Belediyesi tarafından "19. Çevre Şurası ve Resim Sergisi" gerçekleştirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Gençlik Merkezinde düzenlenen programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "çevre hepimizin, hepimiz çevreyiz" şiarıyla 19 yıl önce başlattıkları programın başarıyla sürdüğünü söyledi.

Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisine değinen Çağırıcı, yerel yönetim olarak çevreye duyarlı projeleri hizmete sunduklarını ifade etti.

Etkinlikte, Dündar Uçar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Berna Ceren Elikara ile Tolga Susam, "Trafikte Gürültü Kirliliği ve Ruh Sağlığı" konulu sunum yaptı. Motorlu araç, uçak ve demir yolu araçlarının, gürültü kirliliğinin oluşmasında önemli rol oynadığının anlatıldığı sunumda, araba alarm ve kornaları, yüksek sesle müzik dinleme ve ani frene basılmasının da gürültü kirliliği oluşturduğu kaydedildi.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde trafik ve gürültünün büyük sorun oluşturduğu aktarılan sunumda, bunun insanlar üzerinde fizyolojik ve psikolojik etkilerinin olduğu, sinirsel rahatsızlık, saldırganlık, hipertansiyon, stres, kulak çınlaması, uyku bozuklukları gibi rahatsızlıklara neden olabildiği dile getirildi.

Öğrenciler, sunumlarında bu sorunların çözümüne ilişkin, "taksi, dolmuş ve otobüs şoförlerine psikolojik terapi verilmeli, eğitici seminerler düzenlenmeli, trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda bitki koridoru yöntemi uygulanmalı ve gürültü önleyici bariyer konulmalı, toplu taşıma sistemine geçilmeli, yaya ve bisiklet yolları yaygınlaştırılmalı, yüksek sistemli gürültü çıkaran araçlara ağır yaptırımlar uygulanmalı" gibi önerilerde bulundu.

Hayrettin Karaman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Halime Şahin, Hatice Çalayır ve Merve Demir de "İslam ve Çevre" konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumda, "Çevremizi temiz tutup İslamiyet'e uygun şekilde yaşamalıyız. Maalesef teknolojinin gelişmesiyl çevremiz de hor kullanılıyor. Bu da çevrenin dengesini bozuyor" denildi.

Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Leyla Kirte ve Nisa Nur Büyük ise "Çevre Duyarlılığını Nasıl Geliştirebiliriz" konusunu anlattı.

Etkinlik kapsamında, ilçede eğitim gören öğrencilerin hazırladığı çevre temalı resim ve el sanatları sergisi açıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title