Haberler

Güller Diyarı Isparta'ya 5 Milyon Gül Dikimi Hedefi

Güncelleme:

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde bir milyon güle ulaşıldığını, bunun 5 milyon adede çıkarılacağını kaydederek, "Bu rakama ulaştığımızda Isparta gül bahçesi olacak.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde bir milyon güle ulaşıldığını, bunun 5 milyon adede çıkarılacağını kaydederek, "Bu rakama ulaştığımızda Isparta gül bahçesi olacak. Şehrimiz özel markasına, kimliğine kavuşacak, bunu çok istiyoruz" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şehirde gerçekleştirilen gül dikim, bakım ve budama çalışmalarını inceledi. Isparta'nın tamamını bir gül tarlası haline getirmek istediklerini belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Şehrimizde bir yandan süratle gül dikimi diğer taraftan da budama ve bakım çalışmaları yapılıyor. Isparta'mızda şu anda bir milyon güle yaklaştık. Şehrimiz özel markasına, kimliğine kavuşacak bunu çok istiyoruz" dedi.

Dere Mahallesi'nden, Davraz Mahallesine şehri bir bütün olarak gördüklerini dile getiren Günaydın, "Zaman içerisinde şehrimizi 5 milyon güle kavuşturmayı hedefliyoruz. Buna ulaştığımızda tüm şehrimiz gül bahçesi olacak. Isparta'yı tek bir park olarak kabul ediyoruz. Büyük bir çaba içerisindeyiz. Bu çalışmaları bayanlarımız sürdürüyor. Bayanlarımıza teşekkür ediyorum. Bayanlarımızın şehrimizi turizm kentine ulaştırmada payları olacak" ifadesinde bulundu.

Yine müzeler, Yenişehirler ile kentin farklı boyutlara ulaşacağını aktaran Günaydın, "Isparta Türklük aleminin başkenti olacak. Turizm aleminin de önemli bir nüvesi olacak. Önümüzdeki yıllarda bunlar görülecek. Bunlar 5 yılda tamamen ortaya çıkacak. Bu çalışmalar devam edecek. Çalışmalarımız şehrimize güzellikler getirsin, hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK BİR DEĞER"

Gül bitkisi hakkında görüşlerini aldığımız Bitkisel sabun üreticisi The Soap Factory'nin kurucusu Hacer Aydın, gül bitkisinin geleceğe dönük olarak büyük bir potansiyel barındırdığını söyledi. Hacer Aydın "Ülkemizin iklimi ile çok uyumlu olan gül bitkisi, kozmetik ve sağlık sektöründe ihtiyaç duyulan özel bir bitki. Gülün fonksiyonel özellikleri ve ülkemiz açısından kolay temin edilebilir olması, onu büyük bir değer haline getiriyor" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yusuf Ziya Günaydın Hacer Aydın Isparta Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title