Haberler

Gül, Dışişleri Mensuplarıyla Vedalaştı

Cumhurbaşkanı Gül, 4.5 Yıl Birlikte Çalıştığı Dışişleri Mensuplarına Veda Ederken 'Çok Önemli Şeyleri Beraber Başardık' Şeklinde Konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 4.5 yıl birlikte çalıştığı Dışişleri mensuplarına veda ederken "Çok önemli şeyleri beraber başardık" şeklinde konuştu. Dışişleri mensuplarına "şükran borcu" olduğunu ifade eden Gül, halefi Ali Babacan'ı överken de "Benden çok daha fazla aktif, nem de daha fazla enerjisi olan bir arkadaşımız" dedi.

Abdullah Gül, 4.5 yıl görev yaptığı Dışişleri Bakanlığı'na gelişinde Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Müsteşar Ertuğrul Apakan ve diğer üst düzey yetkililerince karşılandı. Dışişleri mensuplarınca alkışlanan Gül, ilk olarak halefi Ali Babacan ile makamında bir süre görüştü. Bunun ardından Gül, Bakanlık mensupları ile bir araya geldi.

Çok sayıda Bakanlık mensubunu hitap eden Gül, konuşmasına "Aslında bir insan 4-5 yıl çalıştığı bir yerden arkadaşlarına 'Allahaısmarladık' demeden gider mi? Demek ki gidermiş" sözleri ile başlayan Gül, beraber çok önemli şeyler gerçekleştirdiklerini belirterek AB müzakerelerine start verildiğini, Irak savaşı gibi çok büyük bir olay birlikte yaşadıklarını söyledi.

Dış politikada atılan yeni adımlara da dikkat çeken Gül, Türkiye'nin insani yardım yapan bir ülke haline geldiğinin de altını çizdi.

Siyasi ve ekonomik reform paketlerine yönelik hazırlıklarda Bakanlığın rolüne vurgu yapan Gül, "Türk diplomasisinin Türkiye'nin en önemli yanlarından biri olduğunu da ifade etti.

     Yaptıkları fedakarlıklardan dolayı Bakanlık mensuplarına "şükran borcu"nun olduğunu, bunu ifade etmek üzere bakanlıkta bulunduğunu vurgulayan Gül, halefi Ali Babacan'ı da övdü. Gül şöyle konuştu:

"Eminim ki siz de gördünüz, benden çok daha fazla aktif, hem de daha fazla enerjisi olan bir arkadaşımız. 4.5 yıl içerisinde o da çok büyük bir sorumluluğu üstlendi. Kabinede beraberdik. Rayından çıkmış olan Türk ekonomisinin bugün geldiği duruma en büyük katkı sağlayan arkadaşımız oldu. Bugün içerde ve dışarıda belki bizim başımızı en çok dik tutan şeylerden birisi Türk ekonomisindeki başarılar oldu. İnanıyorum ki bu başarıları aynı şekilde bu bakanlıkta gösterecektir."

Abdullah Gül, Bakanlığın teşkilatının dış politikadaki başarılara büyük katkısını vurgularken de "Dışişleri Bakanlığı'nın gerçekten hiç deforme olmamış profesyonel bir yapısı vardır" dedi. Gül, konuşmasına son verirken de "Hepinizden çalıştığım süre içerisinde çok memnun kalmıştım ve hepinizle çok gurur duymuştum" ifadesini de kullandı.

Ali Babacan yaptığı konuşmada ise Gül'ün 58. ve 59. hükümetlerinde dış politikasına çok önemli katkılarının bulunduğunu belirterek teşkilat adına Gül'e teşekkür etti. İzlenen "pro-aktif" dış politikasının sayesinde Türkiye'nin dünya ve bölgedeki etkinliğinin arttığını kaydeden Babacan, "Biz Dışişleri Bakanlığı olarak altın dönemimizi yaşıyoruz" ifadesini kullandı.(ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title