Haberler

Gmis Başkanı Denizer: "Toplu Sözleşme Kararından Memnun Değiliz"

Genel Maden İşçileri Sendikası (Gmis) Genel Başkanı Ramazan Denizer, Toplu İş Sözleşmesinde Maden İşçisine Önerilen Zam Oranından Memnun Olmadıklarını Belirterek, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (Ttk) 5 Bin İşçi Alınması Gerektiğini de Söyledi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, toplu iş sözleşmesinde maden işçisine önerilen zam oranından memnun olmadıklarını belirterek, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 5 bin işçi alınması gerektiğini de söyledi.

GMİS Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan'ı ziyaret eden ve sendikanın işçi temsilcileriyle görüşen GMİS Başkanı Ramazan Denizer, hükümetin maden işçisine önerdiği zam oranından memnun olmadıklarını belirtti. Denizer, "Toplu sözleşme kararından memnun değiliz. Arabulucuya gittik. 4 Temmuz tarihinde yeniden masaya oturacağız. Toplu sözleşmeden işçimiz de memnun değil. Çerçeve anlaşmasına uymak zorunda olduğumuzu da biliyoruz. Erken davranıldı, acele edildi. Böyle olmamalıydı. Bizim de kendimize göre

isteklerimiz var. Maden işçisi olarak ona göre hareket edeceğiz. Gerekirse imzalamayabiliriz. Sendika devamlıdır. Geride alan kararlar bizi ilgilendirmez deme şansımız yok. Ama içimize sinmedi. Bu toplu sözleşme maden işçisine çok az verdi. Maden işçisini hiç kimse 10 bin kişi zannetmesin. Bartın, Karabük ve Zonguldak'ın 80 bin işsizi var. Bize iyi bakana, iyi bakacağız. Müteahhit taşeronlaşmasının iptal edilmesini istiyorduk, bu iptal edildi. Re'sen uygulamasını kaldırdık. İşçi bir bütündür. 2006 yılı

ücretlerinin iyi noktaya çekilmesini istiyoruz. Amasra, Armutçuk ve Zonguldak'ta yüzde 34'le çalışıyoruz. Ayaklarımızın yüzde 66'sı hazır. 4 bin kazmacı, bin tane hazırlık ve atölyelere işçi lazım. Biz bunun olmasını istiyoruz. Eğer TTK'dan 5 milyon ton kömür çıkartılmasını istiyorsak, 5 bin kişi almalıyız. 10 bin kişi alırsak, 5 bin kişi yatar. Çünkü hazır ayak 5 bin kişiyi çalıştırır" dedi.

Denizer, Enerji Bakanlığı müfettişlerinin Armutçuk ve Amasra Müesseseleri'nin kapatılması yönünde çalışma yaptıkları söylemlerinin doğru olmadığını da belirterek, "Bizim bilgimiz yok. Enerji Bakanı ile konuştuk. Bize TTK'dan 5 milyon ton, özel sektörden 5 milyon ton kömür rezervinin sağlanacağını söylediler. TTK'nın içinde ve üzerinde özelleştirme olmayacağını söylediler. Biz devletin söylediklerine inanmak zorundayız. Böyle bir şey olduğu an, Genel Maden İşçileri Sendikası her türlü eyleme hazırdır.

TTK'nın üzerinde kimse oyun oynayamaz. Bunu bağlı olduğumuz Enerji Bakanlığı da, özel sektör de biliyor. Enerji Bakanı TTK'nın Kozlu Kılıç Çakmakkaya ihalesini iptal etti. TTK'da üretimi 5 milyon tona çıkartacaklarını söylediler. Bunlar söylentiden başka bir şey değildir. Biz özelleştirmeye karşı değiliz. Devletin yatırımlarına karşı değiliz. Bu özelleştirmeler olmuştur. Her saha sahibi kendi çiftliğinde ötecek. Bizim sahamıza girenlere izin vermeyeceğiz. Biz devletten garanti aldık. TTK'nin üzerinde hiçbir

özelleştirme olmayacak. Enerji Bakanı'na güvenmek zorunda olduğumuzu tekrarlamalıyız. Amasra ve Armutçuk'ta üretimimizi en üst seviyeye çıkartacağız. 5 milyon tonu nasıl çıkartacağımızın hesaplarını yapıyoruz" diye konuştu.

GMİS Ramazan Denizer, daha sonra Amasra Müessese Müdürlüğü'nde çalışan işçilerle görüştü.

(MAO-AK-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title