Haberler

Sarıkamış Şehitleri Unutulmadı

Sarıkamış Şehitleri unutulmadıARTVİN - Artvin'de Artvin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından " Gençlik Şühedanın İzinde" adlı, Sarıkamış Şehitlerini Anma programı düzenlendi.

Sarıkamış Şehitleri unutulmadı

ARTVİN - Artvin'de Artvin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından " Gençlik Şühedanın İzinde" adlı, Sarıkamış Şehitlerini Anma programı düzenlendi.

Anma programı, Artvin Gençlik Merkezi'nin Valilik Önünde üzerinde Türk Bayrağı bulunan Atkı - Bere dağıtımıyla başladı. Artvin Valilik Binası önünde bir araya gelen yaklaşık beş bin den fazla kişi, Türk Bayrağı ile Cumhuriyet Caddesi, Halkevi Caddesi ni takip ederek Kolorta mevkisinde bulunan Garnizon Şehitliğine kadar anma yürüyüşü gerçekleştirdi.

Düzenlenen Yürüyüşe Artvin Valisi Sayın Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Tilki, Başsavcı Sedat Çelik, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Kurum amirleri, Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda Sarıkamış hakaretinin askeri tarihi anlatan konuşmayı ise 25. Hudut Tugay Komutan yardımcılığı adına Üsteğmen Murat Şimşek yaptı.

Konuşmaların ardından Artvin Gençlik Merkezi üye gençlerinden Tolga Altuntaş, 'Ben Anadoluyum' adlı şiiri okudu, ardından şehit babası Rıza Polat "Kurtardık " adlı duygu yüklü şiiri okudu. Daha sonra günün anısına Türk Bayrağı Artvin Valisi Sayın Ömer Doğanay' a takdim edildi. Anma programı protokol üyelerinin Garnizon Şehitliğini ziyareti ve aziz şehitlerimize yapılan dualarla sona erdi.

BARTIN - Sarıkamış Harekat'ının 103.yılı münasebetiyle Bartın'da şehitleri anmak için program düzenlendi.

Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Bartın Valisi Nusret Dirim İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, Bartın Müftüsü Mahmut Gündüz, Bartın Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, Bartın İl Spor Müdürü Ali Özdemir, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yaklaşık 400 kişilik grup, ellerinde Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan, sana, canım, feda" şeklinde sloganlar atarak ve tekbirler getirerek şehitliğe yürüdü. Yürüyüş, şehitlikte Kur'an-ı Kerim okunması ve şehit mezarlıklarına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

HAKKARİ - Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış'ta 103 yıl önce donarak şehit düşen 90 bin asker için 2600 rakımda Türk bayraklarıyla yürüyüş düzenlendi.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne" Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, vali yardımcıları Bekir Abacı ve Mehmet Nurullah Karaman, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, AK Parti İl Başkan Vekili Rahmi Değirmenci, Hakkari Üniversitesi yetkilileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Sabah saatlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan kalabalık, burada araçlarla yürüyüşün yapılacağı zirveye hareket etti. Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın gelmesi ile birlikte yürüyüş start aldı. Burada yürüyüşe katılanlara atkı ve bere dağıtıldı. Kısa bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, Sarıkamış şehitlerini 103. yılında anma adına bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, zirve rüzgarlı olduğundan dolayı yürüyüş parkurlarını değiştirdiklerini kaydetti.

Kent merkezinden 12 kilometre mesafede bulunan 2600 rakımlı Şüvekür Tepesi'nde başlayan 4 kilometrelik yürüyüş, bir metre karda devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personelleri ayaklarına giydikleri yöresel ayakkabı olan hediklerle en önde ellerindeki Türk bayrağıyla yürüyerek arkalarında gelenler için yol açtı. Bir metre kara ve rüzgarlı havaya aldırış etmeyen yüzlerce kişi, yürüyüşü başarılı bir şekilde tamamladı. Zorlu yürüyüşü başarıyla tamamlayan Vali Toprak ve beraberindeki yüzlerce kişi, daha sonra Merga Bütan Kayak Tesislerine geldiler.

BİTLİS - Bitlis Valiliği himayesinde El Aman Hanı bölgesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi.

Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki El-Aman Hanı arkasında bulunan kayak merkezinde bir araya gelen öğrencilere, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu başta olmak üzere askeri erkan ve diğer kurum amirleri eşlik etti. Programda Sarıkamış harekatında şehit olan askerlerin temsili kıyafetlerini giyen gençler, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'na Kur'an-ı Kerim ve sancak hediye ettiler.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış'ın açılış konuşmasının ardından Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Törehan Serdar tarafından Sarıkamış harekatının tarihçesini anlattı.

Yapılan konuşmanın ardından program sona erdi.

SİNOP - Sinop'ta Sarıkamış Harekatı'nın 103. yıl dönümünde şehit askerleri anmak için yürüyüş düzenlendi.

Enver Paşa komutasında 1915 yılında düzenlenen Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 60 bin Mehmetçik için Sinop'ta yürüyüş düzenlendi. Atatürk Anıtı önünden başlayan yürüyüşe Sinop Valisi Hasan İpek, kamu kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Sarıkamış şehitleri için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasının ardından tören sona erdi.

KIRIKKALE - Kırıkkale'de düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünde yaşanan acı olayın 103. yılının anısı adına 103 metrelik bayrak açıldı.

Birinci Dünya Savaşı'nda Enver Paşa tarafından yürütülen Sarıkamış Harekatı'nda şehit olan binlerce Türk askerinin anısına Türkiye'nin dört bir tarafından anma programları yapıldı. Kırıkkale'de ise Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen anma programında günün anlamı üzerine konuşmalar yapıldı ve şiirler söylendi. Yürüyüş boyunca şehir halkı sloganlarla şehitleri yad etti ve 103. yıl anısına, şehitler adına 103 metrelik dev bayrağı taşıdılar.

KÜTAHYA - Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 'Gençlik Şühedanın İzinde' sloganıyla 81 ilde düzenlenen 'Saygı Yürüyüşü ve Şehitleri Anma' programı Kütahya'da çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaşlısıyla genciyle bir araya gelen vatandaşlar, Sarıkamış - Allah-u Ekber Dağları'nda harekat sırasında donarak şehit olan 90 bin Mehmetçiği anmak için sabah erken saatlerden itibaren Kütahya Valiliği önünde toplandı.

Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Saygı Yürüyüşü ve Şehitleri Anma Programına, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Jandarma Komutan vekili Albay Bülent Keskin, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kütahya Gençlik Merkezi İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara ay yıldızlı bere, atkı ve eldiven dağıtılan yürüyüşte dev bayraklar taşındı, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı. Tarih bilincini artırmak, vatan savunmasında çekilen sıkıntıları anmak ve anlamak amacıyla Kütahya Valiliği önünden başlatılan yürüyüş, törenin gerçekleştirileceği Kütahya Gençlik Merkezi önünde son buldu.

HATAY - Hatay'da Sarıkamış Şehitlerini anmak için 5.si düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü" geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Hatay'ın Belen ilçesi Atik Yaylası'nda genç yaşlı demeden çocuklarında aralarında olduğu kalabalık bir gurup tarafından 2 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İskenderun Gençlik Merkezi, Belen Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Belen Belediye'sinin organize ettiği etkinlikte Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Konuşmaların ardından gençler tarafından şiirler okundu, müzik dinletisi sunuldu.Kızılay ve Belen Belediyesi tarafından yürüyüşe katılanlara çay, su, çorba ikram edildi. Alana gelen vatandaşların üşümemesi için ateş yakıldı.

Etkinliğe, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Dörtyol Belediye başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan ve Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Sarıkamış Artvin Belen Genel Haberler

title