Haberler

Gelin gittiği köyde süt işletmesi kurdu

Hatay'ın Altınözü ilçesi kırsalındaki Kozkalesi Mahallesi'nde yaşayan Fevziye Öztürk, evinin bodrumunda günlük 5 kilogram süt ürünü yaparak başladığı işte işletme sahibi oldu.

Hatay'ın Altınözü ilçesi kırsalındaki Kozkalesi Mahallesi'nde yaşayan Fevziye Öztürk, evinin bodrumunda günlük 5 kilogram süt ürünü yaparak başladığı işte işletme sahibi oldu.

Altınözü ilçesine bağlı başka bir köyden 37 yıl önce Kozkalesi'ne gelin giden 63 yaşındaki Öztürk, eşinin düzenli bir mesleği ve işi olmaması nedeniyle zor günler geçirdi.

O yıllarda aile bütçesine katkı için küçük bir kazanda günlük 5 kilogram sütten yoğurt, tereyağı, peynir, kaymak ve çökelek yaparak satmaya başlayan girişimci kadın, bu işi 7 yıl boyunca sürdürdü.

Ürünlerinin beğenilmesiyle yeni arayışa giren Öztürk, Hatay'a özgü tuzlu yoğurt ve tereyağı üretimine geçti.

Öztürk, geleneksel yöntemlerle yaptığı ürünlerinin farklı ilçelere satılması üzerine işletme kurmaya karar verdi.

Evinin bahçesine soğuk hava depolu tesis kuran kadın, eşi ve çocuklarının da yardımıyla günde 3 ton sütü işleyerek süt ürünleri satmaya başladı.

"Tüm çocuklarımı bu işle üniversitede okuttum"

Dört çocuk annesi Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyde doğup büyüdüğünü ve okula hiç gidemediğini belirtti.

Eşinin o yıllarda düzenli bir işi olmadığını anlatan Öztürk, "Eşimin mesleği yoktu. Ben de oturmayı hiç sevmem, çalışmak istedim. 5 kilogram süt ile başladım ve 7 yıl peynir ve diğer süt ürünleri yapıp sattım. Sonra günden güne iş büyüyüp gitti. Tüm çocuklarımı bu işle üniversite okutup evlendirdim." şeklinde konuştu.

İşe başladığı ilk yıllarda çocuklarının küçük olduğunu söyleyen Öztürk, geceleri çocuklar uyuduktan sonra sabaha kadar çalıştığını vurguladı.

Kazandığı parayla evin bodrumunda tek odada yaptığı işi büyüterek tesis kurduğunu anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Şu an günde 3 ton süt ile tamamen doğal tuzlu yoğurt ve tereyağı yapıyoruz. Hatay'ın çeşitli ilçelerine gidiyor. Sipariş olsa 5 ton yapabilecek kapasitedeyiz. Ben hariç 3 kişi çalışıyoruz. Şu an çocuklarım burada, onlar da yardımcı oluyor. Ürünleri kamyonetimizle ilçelere götürüp toptan olarak satıyoruz. Tuzlu yoğurt kilogramı 8,5-10 lira arası, tereyağı ise 28-30 lira arası satılıyor."

"Doğal ürünün kıymeti bilinmiyor" -

Öztürk, piyasadaki katkılı ürünlerden şikayet ederek, bu ürünlerin kendi doğal ürünlerinin satışını etkilediğini söyledi.

Hiçbir ürününde katkı kullanmadığını aktaran Öztürk, "Maalesef doğal ürünün kıymeti bilinmiyor. Vatandaş ucuz olana kaçabiliyor. Benim tuzlu yoğurt ve tereyağım el yapımı, temiz, katkısız ve ocakta yapılıyor. Bu tesiste köy usulü pişirmeyi modernleştirdik. İnsanlar doğal ürün ile katkısız ürünü ayırmalı. Herkes sağlıklı olan doğal süt ürünlerini tüketmeli." ifadelerini kullandı.

Sağlığı el verdiği sürece bu işi yapacağını kaydeden Öztürk, yaşlandığında yine boş durmayacağını ve çiçek, bitki yetiştirip satmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Altınözü Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title