Haberler

Baklava yemek de lüks oldu! Fiyat listesini gören arkasına bakmadan kaçıyor

Güncelleme:

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Baklavacılar, Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı'nın fahiş fiyat uyarısına rağmen kentte en ucuz baklavanın kilosu 150 TL'den satılmaya başlandı. Vatandaşlar son fiyat tarifesinden sonra artık baklava yemenin lüks olduğunu ifade etti.

Baklava cenneti olarak adlandırılan Gaziantep'te son günlerde bazı firmaların yaptığı zam gündem oldu. Kentteki birçok işletmenin girdi maliyetlerini gerekçe göstererek yaptığı fiyat artışına Lokantacılar Kebapçılar Baklavacılar Tatlıcılar ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayrakçı, tepki göstermişti. Ancak bu da işletmelerin zam yapmasına engel olamadı.

KİLO FİYATI 150 TL'DEN BAŞLIYOR

Yapılan fahiş fiyat uyarılarına rağmen bazı baklavacılar, en düşük fiyatlı baklavanın kilosunu 150 TL'den satmaya devam ediyor. Bir işletmede çekilen fiyat listesinde, baklavanın kilosunun 150 TL'den başlayıp 220 liraya kadar çıktığı görülüyor.

Gaziantep'te baklavanın kilosu 150 TL'yi gördü

SON 8 AYDA %30 ZAM

Esnaf odası tarifesine göre 110 TL olması gereken kuru baklavanın tarifeye rağmen 120 ila 140 TL arasında satıldığı biliniyordu. Yapılan zam ile birlikte baklava fiyatları son 8 aylık dönemde yüzde 30 oranında zamlandı.

VATANDAŞ DA MUTSUZ

Baklavaya yapılan zam, vatandaşları da memnun etmedi. Hem kent sakinleri hem de baklava müdavimleri bu fiyatlar sonrası baklava satın almak için zorlanacaklarını ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Gaziantep Haberler

500

Yorumlar (13)

Tan Hal:

Evine baklava götüremeyen var mı Allah aşkına yapmayın

9
83
yanıtYanıtla
Toprağın Babası:

ALLAH RAZI OLSUN AKP DEN REFAH İÇİNDE YAŞIYORUZ

63
9
yanıtYanıtla
Fakır:

Allah sonumuzu hayr etsin... bu gidişat hiç iyi değil

60
9
yanıtYanıtla
oguz koçak :

baklava yemeyi bırakalı baya uzun zaman oldu yiyenler düşünsün fakirin baklavası elma karpuz kavun tabi onuda alabilirse tabi

58
4
yanıtYanıtla
sümbülzade vehbi :

yemeyin, zaten sağlığa zararlı :) vay be 6 dilim baklava 150 tl güzel ülkem uçuyorrrr :D

36
2
yanıtYanıtla
Memet Ates:

Bitkisel yağli ,az cevizli, glikoz suruplusunu yiyin şukredin.??

25
12
yanıtYanıtla
Ay kural:

Ankara da Gimsa da kilosu yirmi beş lira....

27
9
yanıtYanıtla
Süleyman Doğan:

Yarısı hamur, yarışı şerbet. İnsan vücudu için zatarlı madde. Bunu yiyeceğinize doğal Lâvanta balı yeyin.

23
6
yanıtYanıtla
Ahmet Selim Kaya:

Kahramanmaraş ta en iyisi hatta Antep kadar iyi 60 TL ... abartmış lar ...baklava Türkiye'nin ayrıca Antep'in de değil...sonra böyle olur...150 TL

21
5
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Baklava da yemem abi ...

23
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title