Haberler

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink: "Bugün Sahada Gerçek Bir Takım Vardı"

Serhan TÜRK - İSTANBUL / DHASahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Serhan TÜRK - İSTANBUL / DHA

Sahasında Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuştu.

İlk olarak statta mükemmel bir atmosfer olduğunu belirten Hollandalı teknik adam, Türkçe olarak, "Taraftarlarımız muhteşemdi" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk mücadelesi verdiğini, kendilerinin ise iyi bir dönemde olmadığını hatırlatan Riekerink, takım içi dengeyi bulmaya çalıştıklarını aktararak, "Mutlaka geliştirmemiz gereken şeyler var. Daha iyi olmamız gerekiyor. Bugün takımımla gerçekten gurur duldum. Bazı oyuncularımız sakatlıktan döndüler. Farklı pozisyonlarda oynayan oyuncularımız vardı. Bence bugün sahada gerçek bir takım vardı" dedi.

"Ben bir takımı nasıl kurarım? Oyuncularım, bir takım görüntüsü verirse kurabilirim" değerlendirmesinde bulunan Riekerink, şunları kaydetti:

"Yaptığımız hatalar vardı. Takımımla gurur duyuyorum. Hafta içinde çok iyi çalıştılar. Maçta da ruhlarını ortaya koydular. Şu an içinde bulunduğum hissiyat, Eskişehirspor maçı sonrasıyla bambaşka. Şimdi bunun üzerine bir şeyler kurabiliriz. Orta sahada zorlandığımız anlar oldu. Ama Selçuk İnan'ın mücadelesi mükemmeldi. Sneijder takım için her şeyini verdi. Hakan Balta, sonuna kadar mücadele etti. Semih Kaya yine inanılmaz iyi mücadele etti. Bu durum, takım olmanın temeli. Kesinlikle daha da iyi şeyler yapmamız lazım."

Teknik adam, derbi maçta kazanmayı kimin hak ettiği yönündeki bir soru üzerine, "İlk yarıya bakıldığında bizim de pozisyonlarımız oldu. Rakibimiz ilk yarıda ve ikinci yarıda çok net gol pozisyonları yakaladı. Bence bizim için bugünkü maksimum sonuç buydu" yanıtını verdi.

Podolski'nin attığı ve ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmayan gole değinen Jan Olde Riekerink, "İlk yarı Podolski'nin attığı bir gol var. Bana ofsayt olmadığı söylendi. Golümüzün verilmemesi çok üzücü bir durum. Hakem orada sonuca etki etti ama bir hoca olarak hakem konusuna girmek çok da doğru değil" şeklinde konuştu.

Ryan Donk'un performansını eleştiren bir soruya Hollandalı teknik adam, "Donk'u öyle değerlendirmemiz lazım. Bence o defansif orta saha değil, bir stoper. Gerçek mevkisinde oynamıyor. Orta sahada fiziksel olarak güçlü olmak istedik ve böyle bir tercih yaptık. Fenerbahçe çift forvet başlayınca, onu ön libero gibi oynatmak zorunda kaldık" dedi.

Riekerink, bir yıl önce Galatasaray'ın teknik direktörü olacağı söylense ne hissedeceği şeklinde gelen soruyu, "Altyapı direktörü olarak yapılan teklifle gurur duyuyorum. Mükemmel bir camiada mükemmel bir iş. Bir pro lisans sıkıntısı yaşandı ve benden bu yardımı istediler. Orhan Atik hoca da benim için çok önemliydi. Tekliften gurur duydum. Gelecek de çok basit. Teknik direktör olarak gelirken, sezon sonuna kadar olduğu söylendi. Sezon sonunda de geliş amacıma geri döneceğim" şeklinde yanıtladı.

Sneijder'in menajerinin, kendisini Galatasaray'a Hollandalı yıldız oyuncunun önerdiği şeklinde sözleri olduğunun aktarılması üzerine Riekerink, "Kesinlikle hayır. Kimse beni tavsiye etmedi. Hepinizin bildiği gibi, yönetimin görüştüğü isimler oldu ama göreve gelmediler. Böyle bir şey olduğuna katılmıyorum. Söylemiş olabilir ama doğru değil" dedi.

Riekerink, Avrupa kupalarına katılım hakkı yolunda ligin mi yoksa Türkiye Kupası'nın mı kendilerine daha yakın olduğu sorusuna, "Bir teraziye koyacak olursak, bence ikisi de eşit. İkisi için de mücadele etmemiz lazım" yanıtını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title