Haberler

Galatasaray Medical Park'ta Şampiyonluk Sesleri

Güncelleme:

Beko Basketbol Ligi play off finaline yükselen sarı kırmızılı takım, 23 yıllık şampiyonluk hasretine son verme peşinde.

Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinde Pınar Karşıyaka'yı 3-0'la geçerek adını finale yazdıran Galatasaray Medical Park, şampiyoluk hedefinde son basamağa geldi.

Normal sezonu lider olarak tamamlayan ve play-off çeyrek final serisinde Tofaş'ı 2-0'lık sonuçla eleyen sarı-kırmızılı ekip, yarı finalde İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka'yı da maç vermeden saf dışı bırakmayı bildi.

Sezona şampiyonluk parolasıyla ve önemli bir yatırımla başlayan Galatasaray Medical Park, final serisinde Anadolu Efes-Banvit eşleşmesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Bir sezon aradan sonra yine finalde

Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi'nde bir sezon aradan sonra yine finalde yer alma başarısı gösterdi.

Ligde 2010-2011 sezonu play-off finalinde Fenerbahçe Ülker'le eşleşen "Cim Bom", rakibine 4-2'lik sonuçla boyun eğmiş ve şampiyonuğu kaptırmıştı.

Sarı-kırmızıı ekip, geçen yıl da normal sezonu başantrenör Oktay Mahmuti yönetiminde lider olarak tamamlamasına karşın, play-off yarı finalinde Beşiktaş'a elenmekten kurtulamamıştı.

23 yıllık şampiyonluk hasreti

Galatasaray Medical Park, bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluk kupasını kaldırarak 23 yıllık hasretine son verme peşinde.

Ligde toplam 4 şampiyonluğu bulunan ve son şampiyonluğunu 1989-90 sezonunda elde eden sarı-kırmızılı ekip, aradan geçen 22 sezonda bu başarısını tekrarlayamadı ve 23'üncü sezonunda bu hedefe çok yaklaştı.

Oldukça başarılı bir performans sergilenen sezonda üst üste 22 maçını kazanan Galatasaray Medical Park, iç saha karşılaşmalarını oynadığı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda da ligde hiç müsabaka yitirmedi.

Şanssızlıklara rağmen ayakta kaldı

Büyük hedeflerle başlanan sezonda üst üste yaşanan şanssızlıklar Galatasaray Medical Park'ı hedefinden saptırmadı.

Sezon içinde Henry Domercant, Göksenin Köksal ve Engin Atsür'ün ciddi sakatlıklarının yanı sıra, takımın en önemli oyuncusu olarak gösterilen ABD'li oyun kurucu David Hawkins'in de dopingli çıkması başantrenör Ergin Ataman'a zor zamanlar yaşatsa da, sarı-kırmızılı ekip bu güçlükleri aşmayı bildi.

Özyer: "Eksiklerimizi tamamlayıp, şampiyonluğa odaklanacağız"

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Beko Basketbol Ligi play-off finaline kalmaktan duydukları mutluluğu dile getirirken, artık şampiyonluğa odaklanacaklarını kaydetti.

Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oldukça ilginç bir sezon geçirdiklerini dile getirerek, "Bir sürü olumsuzluk yaşadık. Takım kimyasını 3 kez yeniden oluşturma zorluğu çektik. Ama sonuç olarak ligin ikinci yarısından itibaren hem oynadığmız basketbol olarak hem de aldığımız sonuçlar olarak istikrar yakaladık. Bizim üç eksiğimiz kaldı. İlki, sezon başından beri salonumuzda 12 bin taraftara ulaşamadık ve bunu final serisinde yakalamak istiyoruz. İkincisi şampiyonluk kupası, üçüncüsü de THY Avrupa Ligi'ne katılabilmek ve bu kulvarda sürekli yer alan bir takım olabilmek. Sezon tamamlandığında bu hedefleri yakalamış olacağımıza inanıyoruz. Şimdi Anadolu Efes-Banvit serisinden gelecek rakibimizi bekliyoruz. Önümüzdeki kısa dönemde eksiklerimizi tamamlayıp, şampiyonluğa odaklanacağız" diye konuştu.

Sezon içinde yaşadıkları en büyük sıkıntı olarak aynı mevkide oyanayan 4 oyuncularını kaybetmelerini gösteren Özyer, "Sırasıyla Henry Domercant, Göksenin Köksal, David Hawkins ve Engin Atsür'ü kaybettik. Bizim derin ve kaliteli bir kadromuz var. Kaybettiğimiz oyuncularımızın yerine süre alan, sorumlulukları artan tüm arkadaşlar doğru reaksiyon verdi. Karakterli, yaptığı işten zevk alan bir bir oyuncu grubuna sahibiz. Bizim için en önemli konu, en büyük artımız bu" ifadelerini kullandı.

Özyer, ligde 23 yıldır şampiyon olamamalarının üzerlerinde kesinlikle baskı oluşturmadığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zor eşleşmelerin ardından finale geldik ve finalde de tercih ettiğimiz bir rakip yok. Bizim için şampiyonluk kadar, gelecek sezon THY Avrupa Ligi'nde yer alabilmek de önemli. Takımımızın 23 yıllık şampiyonluk hasretini düşünmüyoruz. Takımda ne üst üste kazanılan 22 maç, ne de şampiyonluk hasreti konuşuluyor. Kafalarda hep bir sonraki maç var. O yüzden şampiyonluk kazanılamamış yılların üzerimizde baskısı yok, aksine bize pozitif etklieri var. Önemli olan, takımda herkesin yüzünün gülüyor olması, morallerin yüksek olması." - İstanbul

Kaynak: AA / Spor

anadolu efes Galatasaray banvit Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title