Haberler

Galatasaray Maçında Kıyamet Kopartan Ofsayt Pozisyonu

Güncelleme:

Alanyaspor ile Galatasaray'ın karşılaştığı mücadelede skor 2-2'ye geldikten sonra hakemin Galatasaray lehine verdiği ofsayt kararı tartışma yarattı.

Alanyaspor - Galatasaray maçında skor 2-2 olduktan sonra tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

Alanyaspor'da Douglas, 63. dakikada ceza alanı içinde Muslera'yı geçmek isterken yerde kaldı ve penaltı bekledi. Ancak hakem Ümit Öztürk oyunu durdurdu, pozisyon öncesinde ofsayt olduğu kararını verdi.

Bu kararın üzerine Alanyasporlu oyuncular ve yedek kulübesi ciddi itirazlarda bulundu.

PİERO'YA GÖRE POZİSYON OFSAYT DEĞİL

Maçtan sonra yayıncı kuruluşun pierosuna göre pozisyonun ofsayt olmadığı açıklandı.

BÜLENT YAVUZ;

63. dakikada kalkan bayrak çok kritik. Douglas, topu önüne alıp ceza alanına ilerlerken, G.Saraylılar ofsayt beklentisi içerisindeydiler. Ancak Kemal Yılmaz bayrak kaldırmayınca pozisyon devam etti. Ceza alanına girince topu Muslera'dan kaçıran Alanyalı oyuncu, Uruguaylı eldivenin ayak darbesiyle yerde kaldı. Herkes penaltı ve kırmızı kart beklerken, yardımcısının bayrağını gören Ümit Öztürk, ofsayt kararı verdi. Alanyalılar'ın yoğun itirazı vardı ama netice değişmedi. Ofsayt bayrağı kalkmamış olsaydı, hakem hem penaltı hem de kırmızı kart verecekti. Yeni değişen kurala göre, top için mücadele varsa, burada bariz gol şansını engellediği için sarı göstermesi gerekiyordu. Ancak burada top için mücadele yok. Çünkü Alanyalı oyuncu, topu kaçırıyor. Muslera topa değil, direkt ayağa vuruyor. Bariz gol şansı da var. Dolayısıyla kırmızı kart doğru bir karar olurdu. Bu hatalı bayrak hem maçın hem de düşme-şampiyonluk yarışı veren takımların kaderine tesir etti.

AHMET ÇAKAR;

G.Saray'ın risk aldığı dakikalarda Alanyaspor forveti geriden çıktı, Denayer ofsaytı net bir şekilde bozuyordu, kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Muslera da penaltıyı yapıverdi. Ama hakem yanlış kalkan bu bayrağı değerlendirip ofsayt verdi. Şayet burada karar doğru olsaydı, Muslera oyundan atılacak, G.Saray 10 kişi kalacak ve Alanyaspor da kullandığı penaltıyı gole çevirse maçı kazanacaktı. Üstelik Muslera haftaya oynanacak Beşiktaş derbisinde kalede olmayacaktı. Bazı hataları anlayabiliriz ama dün gece ofsayt diye kesilen o bayrağı anlayabilmek mümkün değil.

MUSTAFA ÇULCU;

Pozisyon ofsayt değil ve devam etmesi lazım. Aynı yardımcı 10 dakika sonra da bu kez ofsayt olan pozisyona bayrak kaldırmadı. (Emre Akbaba'nın pozisyonu) O yüzden belli ki yorgunluk var. Ama bu pozisyonun devamı tabiki ihtimallerin üzerine konuşamayız ama devamında çok vahim bir hadise var. Hem penaltı var, hem sarı kart var. Ama hakem bunu kesince bitti olay. O yüzden bu pozisyon unutulmaz diyorum. Aslında önce sonuna kadar pozisyonu devam ettirdi o yüzden başta söylerken bu pozisyon bu kararı şampiyonluğu da küme düşmeyi de etkileyecek çok kritik bir karar ve unutulmaz bir karar."

DENİZ ÇOBAN: "MUSLERA ATILMAZDI"

Eski hakem Deniz Çoban, pozisyon devam etse de Muslera'nın kırmızı görmeyeceğini belirtirke, "Ofsayt bayrağı kalkmasaydı, Muslera atılmazdı. Bariz gol şansı kuralı değişeli çok oldu!.." dedi ve Muslera'nın topa müdahale etmek için hamlede bulunduğunu vurgulayarak, "Muslera neden kırmızı kart görmezdi? İşte ıspatı. Kural kitabındaki ilgili bölüm. Muslera ayağını topla oynamak İçin uzatıyor..." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Aytemiz Alanyaspor Ümit Öztürk Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

adil:

YAAA a spor da tüzümen yorumcusu geçen hafta fener maçında yok o korner köşesinden 40 cm içeri giren topu nasıl gördün diye bas bas bağırıyor. 24 cm ofsayttı görmüyor diye saatlerce eyyam kesti gs gelince ağzını açamıyor. . SİNİR OLDUM abi bütün yorumcular Gs-Ts-Bjt ne olacak BEYLER '' YONMAYALIM KESER GİBİ HEP BANA HEP BANA GEL OLALIM DESTERE BİRAZ SANA BİRAZ BANA '' Tüzümen

19
3
yanıtYanıtla
hn:

a spor a ulaşın tüzemeni şikayet edin. . . bir insan bu kadar taraflı olmaz

yanıt0
yanıt0
KARAMAMBA):

beşiktaşın şampiyon olmaması için ellerinden gelen herşeyi yapıyolar. siz hele bi durun gs-bjk maçında ne hatalar olucak onu izleyin. şimdi isteyen istediği gibi konuşacak lakıin o söylediklerini aynen iade ediyorum

9
13
yanıtYanıtla
cimbomkoyar:

Bırakın bu işleri ne zaman Galatasaray kazansa mutlaka bir şey bulursunuz. Öylede böylede koyduk neticede

4
17
yanıtYanıtla
akıllı ol:

kes lan sesini

yanıt2
yanıt0
Ercan:

Anadolu takımları üç büyüklere karşı birleşmediği sürece bu işler böyle devam eder. Şehrinizde bu eziklerin fomalarını giydirmeyin.

8
9
yanıtYanıtla
iyi bak:

durum 0-2 iken akhisarın attığı ofsayt gole sayarsınız. maç zaten farka gidecekti ilk golde pieromu hıyaromu o ofsaytı niye görmüyor?hakem gsyı tutsa olsa aleyhine penaltıyıda vermezdi

6
10
yanıtYanıtla
rohagi:

golgelere bakarsaniz bal gibi ofsayt. baska maclarda kafa onde vucut onde diyorlar. bu macta nedense cek cizgiyi yerden muhabbeti. tv den defalarca izledim alanyalinin vucudu onde GORENE. . . .

4
11
yanıtYanıtla
Koyun postu giyen cakal:

Bu ofsaytlar çok can sıkmaya başladı. Futbol gollerle güzelleşiyor, ofsayt kuralı çok saçma ve bence kaldırılmalı. Bu kural kaldırılırsa bence maçlar daha çekişmeli ve zevkli hale gelir. Zevk alan bir taraftarda taşkınlıklardan uzaklaşır. Faul gibi futbolcu sağlığına zararıda yok, ofsayt kuralı olsa neolur olmasa neolur bence denenmeli.

8
4
yanıtYanıtla
Arif:

Atı alan Üsküdarı geçti

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title