Haberler

Futbolcuların Fotoğrafını Çektiği İçin Dövülen Çocuk: Beni Soyup Şişeye Oturtmaya Çalıştılar

Güncelleme:

Amedsporlu futbolcuların, izinsiz fotoğrafını çektikleri gerekçesiyle darp ettiği garson, "Beni arabayla dağa götürüp soyunmamı, şişeye oturmamı istediler." dedi.

Diyarbakır'da kafede oturan Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün 3 futbolcusunun fotoğrafını gizlice çeken garson O.D. ve fotoğrafı sosyal medyadan futbolculara gönderen kuzeni Ş.E.'nin, kafe sahibi C.S. ve arkadaşı A.T. tarafından dövülmesine ilişkin davaya devam edildi. Mağdur çocuklardan O.D., tutuksuz sanıkların kendilerini döverken, kamerayla çekim yaptığını belirterek, "Tenha araziye götürdüler, silahla tehdit ettiler" dedi.

SOYUP ŞİŞEYE OTURTMAYA ÇALIŞTILAR

İddianameye göre, Kayapınar ilçesinde, garson olarak çalıştığı kafede O.D. (17), 24 Aralık 2016 tarihinde, Amed Sportif Faaliyetler Kulübü'nün A.G., E.B. ve L.T. isimli futbolcularının gizlice fotoğrafını çekip, kuzeni Ş.E.'ye (16) gönderdi. Ş.E., fotoğrafı sosyal medyadan mesajla futbolculara gönderdi. Bunun üzerine 3 futbolcu, kafe sahibi C.S.'yi çağırıp, şikayetini dile getirdi. Olaya sinirlenen C.S., arkadaşı A.T.'yi de yanına alarak, garson O.D.'yi otomobile zorla bindirip, kuzeni Ş.E.'nin evinin önüne gitti. Kuzeninin çağırması üzerine aşağı inen Ş.E. de araca zorla bindirildi. Kafe sahibi ve arkadaşı, yol boyunca dövdükleri çocukları boş araziye götürdü. Çocukları tekmeleyip, yumrukladığı ve taşlarla dövdüğü belirtilen C.S. ile A.T.'nin, O.D. ve Ş.E.'den soyunup, şişeye oturmalarını istediği ileri sürüldü. Çocukların, kıyafetlerini çıkarıp, karanlık havada şişeye oturmuş gibi yaptığı kaydedildi. C.S. ve A.T.'nin, çocukların bu halde fotoğrafını çektiğini belirten savcı, şüphelilerin O.D. ve Ş.E.'yi bir süre daha döverek, kafeye getirdiğini ve futbolcularla yüzleştirdikten sonra bıraktığını kaydetti.

İddianamede, kafe sahibi C.S. ve arkadaşı A.T. hakkında, 5,5 yıldan 19,5 yıla kadar hapis cezası istenirken, şühelileri azmettirdiği iddia edilen 3 futbolcu hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

GÖREV UYUŞMAZLIĞINI İSTİNAF MAHKEMESİ ÇÖZDÜ

İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuksuz sanıklar C.S. ve A.T., Diyarbakır 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. İlk duruşmada 'şişeye oturtma' girişiminin cinsel istismar olabileceğini belirten mahkeme heyeti, görevsizlik kararı vererek, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Ağır Ceza Mahkemesi'nin karşı görevsizlik kararı üzerine dosya, bu kez uyuşmazlığın çözülmesi için Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi. İstinaf Mahkemesi'nce de davaya Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bakılmasına karar verildi.

"SADECE DARP ETTİM"

Davanın 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk celsesinde görüşünü açıklayan savcı, sanık C.S.'nin tutuklanmasını istedi. C.S. ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Sadece darp iddiasını kabul ediyorum. 'Hakaret', 'tehdit' ve 'cinsel istismar' suçunu kabul etmiyorum. Araca zorla bindirip, götürmedim. Kesinlikle video kaydı almadık ve şantaj yapmadık. Böyle bir kayıt da yoktur. Kesinlikle şişeye oturtma girişimi olmadı" dedi.

"SİLAHLA TEHDİT ETTİLER"

Davanın son celsesinde, mağdur çocuklardan O.D.'nin ifadesi alındı. Sanıklardan şikayetçi olduğunu belirten O.D., "Bizi şişeye oturtmak istediler. Sişe, vücuduma temas etti. Bu sırada kamera kaydı alıyorlardı. Sanık, kendi telefonu ile kaydetmek istedi; yapamayınca benim telefonumu aldı ve kaydetmeye başladı. Sonra bu kayıtları yayınlayacaklarını söylediler. Sanıklardan C.S., beni; diğeri de kuzenimi dövüyordu. Olaydan sonra fotoğrafları sildiklerini söylediler. Beni kafeden aldılar. Ayrıca sok ayki maaşımı de vermeden işten çıkardılar. Önce beni tenha araziye götürdüler. Orada silahla tehdit ettiler" diye konuştu.

Duruşmada söz alan mağdurların avukatı Barış Yavuz ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı Remzi Atalay, sanıkların tutuklanmasını talep etti. Daha sonra söz alan sanık C.S.'nin avukatı ise "Mağdur, ifade verirken, yönlendirilmiş bir anlatımda bulundu" dedi.

Ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanmasına yönelik talebi reddederek, duruşmayı erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kayapınar Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Hamsk:

Hahahahahah şaka gibi çamur atın. AMED sen çok yaşa amedi bitirme noktasına geldiniz ama kürtler bi gün yakanızı yakalar merak etmeyin o güne az kalmış kürtlere ettiğiniz zulmün hesabını vereceksiniz.

2
32
yanıtYanıtla
gerek yok:

irkcilik yapma terbiyesiz

yanıt12
yanıt0
bağımsız:

yalan parayla değil yalanın dibi de yok. çamur at izi kalsın misali bu ne yaaa

7
14
yanıtYanıtla
bu ne karaktersizlik.:

çocuğa yapılan ayıp. cezasını çeksin. dünkü febe-bjk maçındaki febeli teröristlerde cezasını çeksin. hepsine hapis cezası verin. feneve de 15 maç seyircisiz oynama cezası verilsin o zaman akıllanırlar

8
8
yanıtYanıtla
karektermis:

fetocu olmak otobüs kursunlamak , aslini arastir rum pontuslu

yanıt1
yanıt1
.....:

kesin kumpas var öyle şey olur mu yahu

6
4
yanıtYanıtla
KUZEY ATEŞDAĞLI:

Azizin memleketi işte ne beklersin

4
4
yanıtYanıtla
12 çarşı:

bu nasıl bir haber ya

4
3
yanıtYanıtla
gs:

bunlarin Allah belasi versin amed sporuda ligden atsinlar

5
1
yanıtYanıtla
DIKKAT:

AMED FUTBOLCULARI DIYARBAKIRLI DEGIL

1
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title