Haberler
BBC

16 yaşındaki Amerikalı çocuk, Fortnite Dünya Kupası'nda 3 milyon dolar ödül kazandı

Güncelleme:

ABD'nin New York kentinde gerçekleştirilen Fortnite Dünya Kupası finallerinde, Amerİkalı bir genç, yaklaşık 17 milyon lira ödül kazanarak bu alanda rekor kırdı.

Fortnite Dünya Kupası'nın toplam 30 milyon dolarlık ödülü, bir e-spor etkinliğinde dağıtılan en yüksek tutar olarak kayıtlara geçti.

Rekor ödülü kazanan 16 yaşındaki Kyle Giersdorf, turnuvanın bireysel yarışma birincisi oldu.

Turnuvanın finali, New York kentinde, ABD Açık Tenis Turnuvasının da oynandığı 23 bin kişi kapasiteli Arthur Ashe Stadyumu'nda yapıldı.

Giersdorf, oyun dünyasında, 'Bugha' ismiyle tanınıyor.

New York'taki Dünya Kupası finalleri, 2019'da milyar dolarlık sektörler arasına gireceği hesaplanan e-spor dünyası için bir mihenk taşı olarak kabul ediliyor.

Ağustos ayı içinde yapılacak 'Uluslararası' isimli turnuvada dağıtılacak para ödülü miktarının, bu finallerin de üzerine çıkması bekleniyor.

Fortnite Finalleri'nde toplam 100 oyuncu, büyük bilgisayar ekranlarında birbirleriyle mücadele etti. Ancak elemelere toplam 40 milyon oyuncu katıldı ve her biri, 10 hafta süresince finallere kalmaya çalıştı. Toplam 30 ülkenin temsil edildiği turnuvada, 70 oyuncu ABD, 14 Fransa, 11'de İngiltere adına yarıştı.

FİNAL OYUNU NASIL OYNANDI?

Finalde 100 oyuncunun karakterleri, bırakıldıkları bir adada birbirleriyle savaştılar ve en son kalan oyuncu turnuvayı kazandı.

200 milyon kayıtlı oyuncusu olan Fortnite ücretsiz olarak indirilebiliyor ancak oyuncular, oyun içinde para harcayabiliyor.

Fortnite'ın yapımcısı Epic Games tarafından organize edilen Dünya Kupası'nda bütün finalistler eve en azından 50 bin dolarla dönüyor.

Oyun İngiltere'de de tartışma konusu oldu.

PRENS HARRY'DEN "YASAKLANSIN" ÇAĞRISI

Geçen ay içinde, bir grup parlamenter, yapımcı Epic Games'in oyuncuların yaşlarını doğrulamak için yeterince adım atıp atmadığı sorusunu gündeme getirdi.

Prens Harry de "bağımlılık yaratmak üzere" yaratıldığını söylediği oyunun yasaklanması çağrısı yaptı.

Firma adına açıklama yapan Canon Pence, şirket çalışanlarının Prens Harry'nin açıklamasına "içerlediğini" söyledi.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri New York Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (10)

ece seçkin:

manyaık dersine çalışsın

4
10
yanıtYanıtla
Hamza:

Dersine çalışsaydı 17 milyonu olamazdı hiç bir zaman :) Ben çalıştım da ne oldu 32 yaşında 3. 200 TL maaş alıyorum. Bir kısmı elden olarak. En iyisini yapmış. Hayallerinizin peşinden gidin gençler. Okumaya saplantılı olmayın benim gibi.

yanıt32
yanıt1
Bekir:

maalesef böyle kandırılıyor gençler kolay paraya yönlendiriliyor. çalışmadan emek harcanmadan kazanılan para yı geçtim esir alınıyor birer birer gençlerimiz.

3
7
yanıtYanıtla
Batuhan kara:

vay balli pc o zaman hem sevdiği şeyi yapsın hemde para kazansın ne güzel adelet D:

6
3
yanıtYanıtla
HALUK:

ARKADAŞLAR, BAZILARINIZ BÖYLE APTALLAŞTIRILIYOR ÇOCUKLARIMIZ VS. DİYEREK BU DURUMU YADIRGIYORSUNUZ ANCAK OYUN SEKTÖRÜNÜN ÜLKELERE KATTIĞI GELİRDEN HABERDAR DEĞİLSİNİZ SANIRIM. BU SAVUNDUĞUNUZ DÜŞÜNCE OSMANLIYI DÜNYANIN GERİSİNDE BIRAKARAK TARİH SAHNESİNDEN SİLİNMESİNE NEDEN OLAN DÜŞÜNCE İLE AYNI HATLARA SAHİPTİR. ARTIK DÜNYA SANAL ALEM ÜZERİNE KURULU VE BU OYUNCULARDA SANAL ALEMİN SPORCULARI. BURADAN PARA KAZANIYOR. ÜLKE EKONOMİSİNE BURALARDAN KATKI SAĞLIYORLAR.

3
1
yanıtYanıtla
efe:

böyle yapmaya devam edin sayenizde aptal bir nesil yetişecek.

2
1
yanıtYanıtla
sanane:

senin gibi türk dizilerimi izlesin gençler

yanıt0
yanıt0
zaza:

çekemeyen ne kadar insan varmış kaybolun mallar

1
1
yanıtYanıtla
Mehmet:

Haaa hic sasirmadim oyun sirketi zaten amerikali kendi adamlari adamlar malmi parayi disari verecek:)))

1
0
yanıtYanıtla
En iyi yorumcu:

Abd Türkiye olsa o iş yaş kimse de çıkıp dememiş adam akıllı bir şey gençler okumak,çalışmak fazla kazandırmaz haklısınız ancak oyun oynayarak para kazanma ihtimali çok düşük bunu görmezden gelmeyin siz iyiseniz daha iyiside var ve o parayı kazanıcam diye en değerli gençlik yıllarınızı çöpe atmaya değer mi? Cevabınız evet ben atarımsa cevap bile yazmayın unutmayınki benim yorumuma "dislike" atmak gerçekleri değiştirmez keşke daha güzel ve hayallerin gerçek olduğu dünyada yaşasaydık ...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title