Haberler
BBC

Formula-1 Şampiyonu Hamilton, Doğduğu Kasabaya "Gecekondu Mahallesi" Dedi

Güncelleme:

Dünyaca ünlü F1 Pilotu Lewis Hamilton, doğum yeri olan Stevenage kasabasını "gecekondu mahallesi" olarak nitelediği için tepkilerin hedefi oldu.

Formula-1'de beş dünya şampiyonluğu bulunan, Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, doğum yeri olan Stevenage kasabasını "gecekondu mahallesi" olarak nitelediği için tepkilerin hedefi oldu.

BBC'nin Yılın Sporcusu ödüllerinde ikinci olan 33 yaşındaki Hamilton, teşekkür konuşmasında "Farklı bir şey yapmaya çalışan bir aile olarak, gecekondu mahallesinden çıkmak bizim için bir hayaldi" dedi.

TEPKİ GÖSTERDİLER: BİZİ DÜŞ KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Sosyal medyada çok sayıda kişi, Hamilton'ı 'aslını inkar etmekle' suçladı.

Londra'nın 50 kilometre kuzeyindeki 88 bin nüfuslu kasabanın Belediye Başkanı Sharon Taylor, Twitter'da "#ProudOfStevenage" (Stevenage'la gurur duyuyorum) etiketiyle paylaştığı mesajında "Hamilton'ın ödül töreninde memleketi için olumsuz bir yorum yapmasıdan düş kırıklığına uğradık ve incindik. Hiçbir yer mükemmel değil ve Stevenagelı olmaktan gurur duyoruz" dedi.

"YANLIŞ SÖZCÜKLERİ SEÇTİM"

Hamilton tepkiler üzerine bir video yayımlayarak "Yanlış sözcükleri seçtim. Bir kastım yoktu. Sık sık hata yapıyorum, özellikle de kalabalığın önünde konuşurken. Doğduğum yerle gurur duyuyorum ve Stevenage'ı en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyorum" dedi.

Dünyanın en fazla para kazanan sporcularından biri olan Hamilton bu yıl Mercedes'le sözleşmesini iki yıl uzatmıştı. Hamilton'ın yıllık gelirinin 50 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

BBC

Stevenage Formula 1 Mercedes Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Akıl:

Kimse sana formula 1 şampiyonu olamazsın demedi ki...mesele ADAM olabilmekte...

12
1
yanıtYanıtla
1907-KAYSERİ:

BİN KERE DE ŞMPYN OLSAN SIFIRSIN

4
3
yanıtYanıtla
f1:

neden bizden çıkmıyor arkadaşım bu nasıl iştir ya. her gün trafikte onlarca çapraza giren, ters şeritten sollayan, trafiğin akış yönünün tersinde araç süren varken, tek amacı otobana çıkıp saatte 190-210 km hıza ulaşmak olan gençler varken, f1 aracı sürmek vız gelmez mi bize ?

5
1
yanıtYanıtla
vınnnn:

bu yaptıklarını avrupa, amerika veya gelişmiş ülkede usuluna göre yaparsan F1 pilotu, türkiyede yaparsan trafik canavarı olursun

yanıt3
yanıt1
osman:

52, 5 milyon dolara anlaştı yıllık

5
0
yanıtYanıtla
JÜL SEZAR:

Çingeneye beylik vermişler, önce babasını asmış

4
0
yanıtYanıtla
ZAHİTBEY:

PARAYI BULDUN RENKLİ ÇİVÇİV GİBİSİN HEMİLTON ÇIKTIĞIN YUMURTAYI BEYEN MİYORSUN . . . .

2
0
yanıtYanıtla
Ramses:

Hiç İngiliz''e benzemiyor. Muhtemelen İngiltere''nin çingenesi.

0
1
yanıtYanıtla
Mehmet:

İnkar etmiyor itiraf ediyor. Gece kondu diyor. Doğru söylüyor. Yalan mı söylesin.

1
0
yanıtYanıtla
FANİ:

Geldiğin yeri unutursan gittiğin yerde kaybolursun.

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title