Haberler

Fenerbahçe, şampiyonluk kanıtlarının TFF'ye gönderildiğini açıkladı

Güncelleme:

Fenerbahçe, 1959 öncesi Türkiye şampiyonlukları ile ilgili yaptığı başvuruya ek olarak resmi belgeleri TFF'ye ilettiğini açıkladı. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Kulübümüz, 1959 öncesi Türkiye Şampiyonluklarımızla ilgili yaptığı başvuruya dair ek resmi belgeleri TFF'ye iletmiştir.

Fenerbahçe, 28 şampiyonluğun peşini bırakmıyor. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz ile söz düellosunun ardından Sarı-Lacivertliler, şampiyonluk belgelerinin TFF'ye gönderildiğini duyurdu.

Fenerbahçe'den şu açıklama yapıldı:

"Söz konusu belgeler arasında;

Türkiye İdman Cemiyeti İttifakı Tüzüğü

TFF'nin Türkiye İdman Cemiyeti İttifakı imzasıyla FIFA'ya üye olurken kabul ettiği tüzük (Osmanlıca'dan yeminli, noter tasdikli tercümesiyle)

1924 Türkiye Futbol Birinciliği Nizamnamesi (Osmanlıca'dan yeminli, noter tasdikli tercümesiyle)

Cumhuriyetimizin kurucusu ve dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Futbol Birinciliği'ne katılacak sporcuların yol masraflarının yarı yarıya azaltılmasına dair belge (Osmanlıca'dan yeminli, noter tasdikli tercümesiyle)

Cumhuriyetimizin ilk dönemindeki spor teşkilatlanmasının Cumhuriyetimizin kurucusu ve dönemin Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün himayesinde ve dönemin Başbakanı İsmet İnönü'nün fahri başkanlığında organize olduğuna dair belge (Osmanlıca'dan yeminli, noter tasdikli tercümesiyle)

TFF'nin resmi sitesinde ilk Türkiye Şampiyonu'nun Harbiye olduğu ve ilk deplasmanlı ligin Milli Küme olduğuna dair ifadelerin olduğu sayfa yer almaktadır.

Ayrıca, Galatasaray Spor Kulübü'nün başvurumuza karşı getirdiği itirazların kendileri ile çeliştiğini kanıtlamaya yönelik olarak; Milli Küme'nin 'Türkiye geneli' olduğunu kabul eden ifadeler içeren ve Galatasaray Spor Kulübü'ne ait olan Yüzyılın Öyküsü adlı kitaptaki ilgili sayfa ve Galatasaray resmi web sitesinde Ankara Demirspor 1947'deki şampiyonluğunun 'Türkiye Şampiyonluğu' olarak nitelendiği sayfa TFF'ye sunulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunarız,

Fenerbahçe Spor Kulübü"

Kaynak: Haberler.com / Spor

Galatasaray Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

Lexa :

Bu işin sonu yaş bence. 1903 te başlamış bir ligi Fb istiyor diye 1923 te başlatamazlar. 1903 ten hesaplarlar ise de Gsnin 37 şampiyonluğu bulunuyor. TFF bunu göze alamaz.

8
11
yanıtYanıtla
Karadayı Mahir:

Şampiyonluk tabirini kullanması normal zaten.. öyle ya da böyle şampiyonluk sonuçta.. ama süper lig 1959 yılında başladı sonuç olarak, geriye dönük şampiyonlukları tescil ettirmeye çalışmak saçmalık ve boş muhabbet.. hazımsızlık yapmayın, mücadele edin, şampiyon olun, sizin de yıldızınız olsun.. çekememezlik yapmayın, geçmişe dönük şampiyonluklara değil, önünüzdeki olası şampiyonluklara odaklanın..

8
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title