Haberler

Fenerbahçe, 2008-2009 Sezonundan Beri Devler Liginde Gruplara Kalmayı Başaramadı

Güncelleme:

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda yarın Benfica ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, 2008-2009 sezonundan beri elemeleri geçerek Devler Liginde gruplara kalamadı.

Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için önce Benfica'yı sonra da Play-off'taki rakibini geçmek zorunda olan Fenerbahçe, en son 2008-2009 sezonunda eleme aşamalarını geçerek gruplarda mücadele etmişti. Sarı-lacivertli ekip, söz konusu sezondan bu yana Devler Ligi'nde sahne alma başarısı gösteremedi. Kanarya, yarın Benfica engelini aşarak, Şampiyonlar Ligi'nde grup aşaması özlemini gidermeye bir adım daha yaklaşmak istiyor.

Sarı-lacivertlilerin, 2008-2009 sezonundan bu yana ön eleme aşamalarında aldığı sonuçlar şöyle:

FENERBAHÇE, 2008-2009'DA GRUBUNDA SONUNCU OLDU

Kanarya, 2008-2009 sezonu başında 2. ön eleme turunda Macaristan temsilcisi MTK Budapeşte ile eşleşti. İstanbul'da oynanan ilk maçta rakibini 2-0 mağlup eden sarı-lacivertli ekip deplasmanda oynanan maçta sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrıldı ve 3. ön eleme turuna ismini yazdırdı. Son aşamada Sırbistan ekibi Partizan ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda oynanan ilk maçta rakibiyle 2-2 berabere kaldı. İstanbul'da oynanan ikinci maçta sahadan 2-1 galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, adını Şampiyonlar Ligi gruplarına yazdırmıştı.

Bir önceki sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı elde eden Fenerbahçe ; Porto, Arsenal ve Dynamo Kiev'in yer aldığı G Grubu'nda sadece 2 beraberlik alarak sonuncu olmuş ve taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Fenerbahçe, 2008-2009 Sezonundan Beri Devler Liginde Gruplara Kalmayı Başaramadı

FENERBAHÇE, 2010-2011 SEZONUNDA YUNAN EKİBİ PAOK'A ELENDİ

Sarı-lacivertli ekip 2010-2011 sezonu başında İsviçre ekiplerinden Young Boys ile 3. ön eleme turunda eşleşti. İlk maçı deplasmanda 2-2'lik skorla tamamlayan sarı-lacivertli ekip, rövanş mücadelesinde ise rakibi 1-0 mağlup olunca UEFA Avrupa Ligi'nde ön eleme oynadı. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda ise Yunanistan temsilcisi PAOK'a ilk maçta deplasmanda 1-0 mağlup oldu. Rövanşta rakibi ile 1-1 berabere kalan Kanarya, o sene Avrupa'da mücadele etme şansı yakalayamadı.

Fenerbahçe, 2008-2009 Sezonundan Beri Devler Liginde Gruplara Kalmayı Başaramadı

FENERBAHÇE, 2012-2013UEFA AVRUPA LİGİNDE YARI FİNALE KADAR YÜKSELDİ

Fenerbahçe, 2012-2013 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda Romanya temsilci Vaslui ile eşleşti. Sarı-lacivertli ekip ilk maçında Kadıköy'de rakibiyle 1-1 berabere kaldı. İkinci karşılaşma için Romanya'ya giden Kanarya, sahadan 4-1 galibiyet ile ayrılıp ismini play-off'a yazdırdı. Son aşamada Rus ekibi Spartak Moskova ile eşleşen Fenerbahçe, Rusya'da oynanan ilk müsabakada sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Ülker Stadında oynanan ikinci maç 1-1 beraberlikle tamamlanınca sarı-lacivertliler UEFA Avrupa Liginde gruplara kaldı. Kanarya o sezon UEFA Avrupa Liginde yarı finale kadar yükselmişti.

Fenerbahçe, 2008-2009 Sezonundan Beri Devler Liginde Gruplara Kalmayı Başaramadı

FENERBAHÇE, 2013-2014 SEZONUNDA ARSENAL'E BOYUN EĞDİ

Sarı Kanarya, 2013-2014 sezonu başında 3. ön eleme turunda Avusturya temsilcisi Salzburg'la eşleşti. Salzburg Arena'da oynanan ilk maçta mücadele 1-1 tamamlandı. İstanbul'da oynanan ikinci maçta sarı-lacivertli ekip sahadan 3-1 galibiyetle ayrılarak bir üst tura ismini yazdırdı. Play-off'ta Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Arsenal ile eşleşen Fenerbahçe, sahasındaki ilk maçta 3-0, İngiltere'de de 2-0 mağlup olarak Devler Ligine veda etmişti.

Fenerbahçe, 2008-2009 Sezonundan Beri Devler Liginde Gruplara Kalmayı Başaramadı

FENERBAHÇE, 2015-2016 SEZONUNDA PORTEKİZ EKİBİ BRAGA'YA MAĞLUP OLDU

Sarı-lacivertli ekip 2015-2016 sezonu 3. ön eleme turunda Ukrayna ekibi Shaktar Donetks ile eşleşti. Fenerbahçe evinde oynadığı ilk karşılaşmada rakibiyle golsüz berabere kaldı. Rövanş mücadelesi için Ukrayna'ya giden Sarı Kanarya, sahadan 3-0 mağlup ayrılarak UEFA Avrupa Ligi'nde Play-Off oynamaya hak kazandı. Yunanistan temsilcisi Atromitos ile eşleşen Fenerbahçe, deplasmanda 1-0, İstanbul'da da 3-0'lık galibiyet alarak ismini gruplara yazdırdı. Fenerbahçe o sezon grupları geçtikten sonra 3. turda Braga'ya elenerek Avrupa Ligine veda etmişti.

Fenerbahçe, 2008-2009 Sezonundan Beri Devler Liginde Gruplara Kalmayı Başaramadı

FENERBAHÇE, 2016-2017 SEZONUNDA FRANSIZ EKİBİ MONACO'YA ELENDİ

Fenerbahçe, 2016-2017 sezonunda ise Fransız ekibi Monaco ile eşleşti. 3. ön eleme turunun ilk maçında rakibini İstanbul'da 2-1 mağlup eden kanarya, Fransa'da sahadan 3-1 mağlup ayrılarak UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda İsviçre Ligi ekiplerinden Grasshoppers'ın rakibi oldu. Play-off turunda rakibini evinde 3-0, deplasmanda 2-0 mağlup eden sarı-lacivertli ekip UEFA Avrupa Liginde gruplara kaldı.

Sarı-lacivertli ekip Son 32 Turu'na yükseldiği UEFA Avrupa Ligi'nde Rus temsilcisi Krasnodar ile eşleşti. İlk maçı deplasmanda 1-0 kaybeden Fenerbahçe, rövanşta rakibiyle 1-1 berabere kalarak Avrupa'ya veda eden taraf oldu.

Fenerbahçe, 2008-2009 Sezonundan Beri Devler Liginde Gruplara Kalmayı Başaramadı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fenerbahçe Benfica Komik - İlginç Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (40)

Fanatık Ankaralı:

Fener kim şampiyonlar ligi kim.anca türkiye liginde oynar çapları ona yeter oda çirkeflik ve ahlaksızlık yaparak

13
4
yanıtYanıtla
feneri VAR şampiyon yapar:

VAR sayesinde fener bu sene bu futbolla şampiyon olabilir burası Türkiye. federasyon ilk haftadan rengini belli etti.

8
9
yanıtYanıtla
KRAL ALEXX:

SİZİ ÖYLEDE BÖYLEDE BU SENE HEPINIZI ÜST ÜSTE KOYUP YENCEGIZZ :)))

yanıt4
yanıt1
Vardar ovası:

Tarihinde vardarı hiç yenemeyen bir takım. Avrupada şike geçmiyor tabi. Tarih tekerrürden ibaret. Benfica 7_febe 1 maç sonucu

6
7
yanıtYanıtla
MANE:

Fenerbahçe geleneği bozmaz gene elenir

8
4
yanıtYanıtla
sedat fffbbb:

sayın koç bu yenı transferlerı ancak koç holdıng bunyesınde oynatırsın. . şımdı ne işe yarıyacak bu transferler yazık o oturan adama dünyanın parasını verıyosun Avrupa maçında seyırcı yapmak ıçınmı . transferde çok geç kalındı azız yıldırıma kızıyorduk ama haksızlık yapıyormuşuz. . . . bu takımdan yoğurt olmaz ancak hüsran olur. . . .

11
1
yanıtYanıtla
feneri VAR şampiyon yapar:

VAR sayesinde fener bu sene bu futbolla şampiyon olabilir burası Türkiye. federasyon ilk haftadan rengini belli etti.

4
6
yanıtYanıtla
cvb:

Daha ilk maçta ağlama, yoksa bitmez bu sezon size

yanıt0
yanıt1
OFLU 61:

UMARIM RAHAT BİR ŞEKİLDE ELENİR. TÜRKİYEDE KOLLUYORLAR FENERİ AVRUPAYA GELİNCE GÜMLÜYOR. İNŞALLAH FARK YER

5
5
yanıtYanıtla
zxc:

Acı büyük

yanıt0
yanıt2
Tüm 40 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title