Haberler

Fenerbahçe Disiplin Kurulu Tahir Kıran'ı Kulüp Üyeliğinden İhraç Etti

Fenerbahçe Disiplin Kurulu (Haysiyet Divanı) Tahir Kıran'ı Kulüp Üyeliğinden İhraç Etme Kararı Aldı.

Fenerbahçe Disiplin Kurulu (Haysiyet Divanı) Tahir Kıran'ı kulüp üyeliğinden ihraç etme kararı aldı.

Uzun süredir görüşülen dava bugün 11.00'de toplanan disiplin kurulu tarafından karara bağlandı. Yaklaşık 2 saat süren ve Başkan Aziz Yıldırım ile Şekip Mosturoğlu'nun da ilk kez katıldığı toplantıda Kıran'ın sözlerinin Kulübü ve Başkan Aziz Yıldırım'ı küçük düşürücü olduğuna karar verildi ve ihraç istemi yapıldı.

Yıldırım ve Mosturoğlu'ndan bu iddialar üzerine görüşleri alınırken, Disiplin Kurulu'na yazılı ve sözlü belgeler sunulduğu öğrenildi. Disiplin kurulu başkanı Tuncer Erdoğan "Tahir Kıran'ın basında çıkan açıklamaları göz önüne alındı. Ayrıca şahitler dinlenerek, tüzüğümüzün 65 ve 66. maddelerine dayanarak bu kararı aldık. Bu açıklamalar suç fiili oluşturuyor. Kulüp ve Başkan küçük düşürülmüştür. Disiplin kurulu olarak oy birliği ile Tahir Kıran'ı Fenerbahçe Kulübü üyeliğinden ihraç etme kararı aldık" diye konuştu.

Tuncay Erdoğan, Kıran'ın 1 ay içinde itiraz hakkı bulnduğunu da söylerken, bu konunun ilk genel kurulda görüşüleceğini ve kongre üyelerinin oyuna sunulacağını da ifade etti.

Tahir Kıran'ı disiplin kuruluna sevk eden konu ise Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın hızla Türk futbolundan çıkması gerektiğini savunması oldu.

Kıran şu sözleri sarfetmişti: "Futbol Federasyonu'ndaki görevimden önce iki takımı tutuyordum. Biri Rizespor diğeri Fenerbahçe idi. İkisinin maçlarından zevk alıyordum. Ama şimdi öyle değil. Haluk Ulusoy, bize ilk toplantıda, 'Formalarınızı kapıda asıp bırakacaksınız. Burada kimsenin üzerinde forma olmayacak' dedi. Biz hepimiz formalarımızı astık. Bugün her maça ve takıma aynı gözle bakıyorum. Şu anda Fenerbahçe de benim için çok geri planda. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden elendi, UEFA Kupası'na kalmasının daha hayırlı olup olmadığını zaman içinde göreceğim. Ama bir Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne kaldığı yerde Fenerbahçe'nin de kalması gerekirdi. Sen, 'Ben en büyüğüm' diyorsun ama bana göre değilsin. Çünkü büyüklük nasıl bir ölçüdür, parayla mı ölçülür. Benim müzemde UEFA ve Süper Kupa durmuyor ki. Dinamo Kiev'e eleniyorsun ertesi gün Eyüpspor ile maç yapıp 2-0 yenince mutlu oluyorsun. Bu hedef şaşırtmaktan, insanları kandırmaktan başka bir şey değildir. Aziz Yıldırım'ın her zaman yaptığı şeyler. Ben Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş başkanıyla da seyahat ettim. Bir insanı tanımak için ya 40 tas çorba içeceksin ya da seyahat edeceksin. Bunun iki tane şekli var. Her kulüp başkanının bir şekli ve seviyesi var ama Fenerbahçe Başkanı herkes ile kavgalı. Kendi kızı ve damadıyla kavga eden adamdan daha ne bekleyeceksin. 3 günlük damadıyla bile konuşmuyor. 2 tane kızın var bir tane damadın var. Damadı ve kızıyla konuşmayan bir adamdan Türk futbolu ve Fenerbahçe ne beklemeli. Aziz Yıldırım'ın hızla Türk futbolundan çıkması lazım''

Bugünkü Disiplin Kurulu toplantısında Sadettin saran ve Mahmut Uslu dosyaları açılmazken, 2 davanın 27 Ocak 2007 tarihinde görüşüleceği bildirildi. Mahmut Uslu teşvik primi söylemleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title