Haberler

Eylül'de Güncel Sanatın Başkenti İstanbul

Güncelleme:

12. İstanbul Bienali, kapılarını 17 Eylül Cumartesi günü sanatseverlere açıyor.

13 Kasım'a kadar gezilebilecek İstanbul Bienali, İstanbul'u dünya sanat çevrelerinin ilgiyle izlediği bir sanat platformuna dönüştürecek.

Avrupa'da, Venedik Bienali ile beraber yılın en önemli sanat etkinliği olarak anılan İstanbul Bienali, Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann küratörlüğünde İsimsiz (12. İstanbul Bienali), 2011 başlığıyla Antrepo 3 ve 5'te gerçekleştirilecek.

12. İstanbul Bienali kapılarını 15 Eylül Perşembe günü Antrepo 3'te yapılan

Resmi Açılış Töreni ve Basın Toplantısı'yla ulusal ve yabancı basın mensuplarına açtı. 12. İstanbul Bienali Resmi Açılış Töreni'nin Açılış Konuşmasını İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yaptı.

"Daha çok sergi gezen, sanatsal-kültürel faaliyette bulunan bir toplum, her türlü hedefe daha rahat ve çabuk ulaşacaktır."

İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı "İlk İstanbul Bienali'nin düzenlendiği 1987 yılından bugüne İstanbul ve bienali birlikte büyüdü, gelişti ve önem kazandı. Bienal, İstanbul'un bir kültür-sanat başkenti olarak gelişimine katkıda bulunurken İstanbul da bienale kucak açtı… Bienal, 1999 yılında 40 bin kişiye ulaşırken, 2009 yılında 100 bini aşkın sanatsever tarafından izlendi. Kentimizdeki özel müzelerin sayıları 2000'lerin başında bir elin parmakları kadarken, şimdi onlarla ifade ediliyor.

Yüzü aşkın sanat galerisine ev sahipliği yapan İstanbul'da düzenlenen sergi sayısı her yıl artıyor. Geçtiğimiz on yılda sanat üretimi ve tüketimindeki bu artış, önümüzdeki on yıl için bize umut veriyor. Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılı olan 2023'te ülkemizin, dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisinden birine sahip olması hedefleniyor.

Dileğimiz, kültür endüstrisinin de ekonomideki büyüme hedefinden payını almasıdır. Daha çok kitap okuyan, daha çok sergi gezen, konsere giden ve sanatsal-kültürel faaliyette bulunan bir toplum, her türlü hedefe daha rahat ve çabuk ulaşacaktır." dedi.

"Çağdaş sanat bilincinin geliştirilmesine sağladığımız katkıdan ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz."

2016 yılına kadar İstanbul Bienali'nin sponsorluğunu üstlenen Koç Holding adına törende konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç "Bienal sponsorluğumuzdan ve bu vesileyle ülkemizdeki çağdaş sanat bilincinin geliştirilmesine sağladığımız katkıdan ötürü büyük memnuniyet duyduğumuzu özellikle ifade etmek isterim" dedi. İstanbul ve Bienal'in birbirini çok iyi tamamlayan ve besleyen iki değer olduğuna inandıklarını vurgulayan Mustafa V. Koç, "İstanbul ve Bienal, çok yönlülükleri, çok uluslu ve kültürlü yapıları ve toplumdaki değişim ve gelişimin yansımalarının her alanda izlenebildiği mecralar olmaları nedeniyle birbiriyle çok örtüşen iki markadır. İstanbul Bienal'i, Bienal de İstanbul'u beslemektedir, derinlik ve renk katmaktadır. Bienal'e yaptığımız her katkının aynı zamanda İstanbul markasına da yansıdığını söylemek yanlış olmaz. İstanbul artık, ne mutlu ki, dünyanın en gözde kültür-sanat merkezlerinden biri olarak anılıyor. Toplumların ilerlemesi için yüksek bilinç ve bilgi seviyesinin ön koşul olduğu günümüzde bilmek için görmek, görmek için bakmak gerekir diyerek hepinizi 12. İstanbul Bienali'ni izlemeye davet ediyorum." diye konuştu.

Sunuculuğunu Defne Halman'ın üstlendiği 12. İstanbul Bienali Resmi Açılış Töreni'nde İstanbul Bienali'ne katkılarından dolayı TC Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisinin yanı sıra İstanbul Kültür Sanat Vakfı Öncü Sponsoru Eczacıbaşı Holding, Resmi Havayolu Türk Havayolları,

Resmi İletişim Sponsoru Vodafone ve Resmi Taşıyıcı DHL Express, bienalin mimari tasarım uygulamasını üstlenen Özsoy İnşaat, tema sponsorları Hitay Yatırım Holding AŞ ve Zorlu Center ile İstanbul Bienali sponsoru Koç Holding temsilcilerine birer teşekkür plaketi sunuldu. Plaketleri İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı takdim etti.

Resmi Açılış Töreni'nin ardından, 12. İstanbul Bienali Basın Toplantısı gerçekleştirildi.

12. İstanbul Bienali küratörleri Jens Hoffmann ve Adriano Pedrosa ile İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer'in konuşmacı olarak katıldığı basın toplantısının ardından, bienal sergi mekanları, küratörler rehberliğinde gezildi. İstanbul Bienali sanatçıları da basın gezisi sırasında yapıtlarının sergilendiği mekanlarda bulundular.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın uluslararası sanat platformlarında en çok yankı uyandıran etkinliği İstanbul Bienali'nin Basın Toplantısı'na sanat ve iş dünyasından ünlü isimlerin yanı sıra uluslararası sanat çevrelerinden bienali takip etmek üzere gelen eleştirmen, küratör, müze ve galeri yöneticileri ile 50'ye yakın ülkeden 400'e yakın yabancı basın mensubu da dahil olmak üzere 4000'e yakın konuk katıldı.

17 Eylül Cumartesi günü sanatseverlerin ziyaretine açılacak olan 12. İstanbul Bienali'nde, İsimsiz (12. İstanbul Bienali), 2011 başlığı altında beş karma sergi ve 50'den fazla kişisel sunum yer alıyor. Bienalde 500'ü aşkın yapıt, 13 Kasım tarihine kadar Antrepo 3 ve 5'te gezilebilecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title