Haberler

EÜ Spor Bilimleri Fakültesinin eğitim kalitesi tescillendi

Güncelleme:

Ege Üniversitesi (EÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü lisans programları, Spor Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (SPORAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda iki yıl süresince akredite oldu.

Spor Bilimleri Fakültesi yönetimini makamında ağırlayan EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Beden Eğitimi ve Spor Bölümü ile Antrenörlük Eğitimi Bölümü Lisans programlarının akredite olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Budak, "Kaliteli eğitim ve öğretimin, araştırmanın, idari ve akademik yapının, laboratuvar altyapısının en önemli göstergesi hiç şüphesiz ki akreditasyondur. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar neticesinde üniversite olarak bir ilki başararak YÖKAK'tan tam kurumsal akreditasyon alan ilk kurum olduk. Birim bazında da kalite çalışımlarımızı sürdürerek bütün birimlerimizi akreditasyonla taçlandırmak istiyoruz. Spor Bilimleri Fakültemiz de gerçekleştirdiği çalışmalar doğrultusunda ülkemizde ilk akreditasyon alan fakültelerden birisi oldu. Spor Bilimleri Fakültemiz, bu akreditasyon belgesi ile verdiği eğitimin kalitesini tescillemiş oldu. Göreve geldiğimiz günden bu yana nitelikli ve kalite eğitim için tüm birimimizle akredite olmayı hedef edindik. Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz bu süreçte bu gelişmeler bizleri son derece memnun ediyor. Akredite olma sürecinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

"Türkiye'de ilk akreditasyon belgesi alan fakülteler arasında yer aldık"

Akreditasyon süreçleri hakkında bilgi veren EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gençer, "İlk değerlendirme süreçlerine başvurular 2020 yılında yapıldı. Bu süreçte ilk etapta 12 üniversitenin başvuruları değerlendirmeye alındı. Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi olarak Beden Eğitimi ve Spor Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümü ile ilgili başvurularımızı gerçekleştirdik. Değerlendirme sürecinde akademik kadro, spor tesisleri, mali yapı,derslikler, öğrenci işleri, personel gibi birçok konu inceledi. Bölümlerimizin değerlendirme süreçleri Mayıs 2021'de tamamlandı. Bu sürecin sonucu 19. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresinde açıklandı. Başvurduğumuz her iki bölümümüzde 2 yıllık akreditasyon alarak Türkiye'de ilk akreditasyon belgesi alan fakülteler arasında yer aldı" dedi.

YÖKAK tarafından 2020 yılında yetkilendirilen Spor Bilimleri Derneği, ülkemizde spor bilimleri fakültelerinin akreditasyon süreçlerini değerlendirilmesini gerçekleştiriyor. Değerlendirmeler, bu dernek bünyesinde bulunan Spor Bilimleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (SPORAK) tarafından yapılıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ege Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title