Haberler

Eski Milli Boksör Birinci, 53 Yıldır Kırmızı- Lacivert Giyiyor

Süper Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu'nun Onursal Menajeri ve eski milli boksör 73 yaşındaki Hacı Bayram Birinci, 1963 yılından bu yana her gün takımın renkleri olan kırmızı lacivert giyiyor.

Süper Toto Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Mersin İdmanyurdu'nun Onursal Menajeri ve eski milli boksör 73 yaşındaki Hacı Bayram Birinci, 1963 yılından bu yana her gün takımın renkleri olan kırmızı lacivert giyiyor.

Camiada 53 yıl önce kamp müdürü olarak göreve başlayan ve taraftarlar tarafından 'Bay kırmızı lacivert' olarak anılan Birinci, 53 yıldır biriktirdiği kulüp fotoğrafları ile takımın 91 yıllık tarihine de ışık tutuyor. Yıllardır gömleğinden ceketine, kravatına, saatinden yüzüklerine kadar takımın renkleri ve armasına bürünen ve hayatını bir armaya adadığını belirten Birinci, kulübün ikinci evi olduğunu söyledi. Duvara astığı 2 bini aşkın fotoğrafla müze görünümüne bürünen lokal, kulüp tarihini merak eden ve yolu kulüple kesişenler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

91 YILLIK TARİH LARDA YAŞIYOR

Fotoğrafların kendine göre bir vefa olduğunu ve takıma gelip giden futbolcuları unutmamak için biriktirdiğini belirten Birinci, şunları söyledi:

"Buraya gelen kendi resimlerini görüyor, ailesi geliyor, torunları geliyor, arkadaşları geliyor fotoğrafları görüyor. 1927'den bu yana çekilen yaklaşık 2 bin fotoğraf var. Zamanında teknik direktör olarak görev alan Cihat Arman, Turgay Şeren, Suat Mamat, Lefter, Kadri Aytaç, Aydın Tohumcu, kimler geldi kimler geçti. Mersin'de bu formayı giymiş, teknik direktörlük yapmış kimseyi ayırt edemem. Gelmiş geçmiş futbolculara bir vefa bunlar. Vefa unutulmayacak bir şeydir. Şimdi bu fotoğraflar olmasa kim gelecek, Mersin İdman Yurdu tarihini nerede görecek. Ben sabahları gelir bütün resimlere bakarım. Hayalleri yaşarım. Onlarla yaşadığım anıları, onlarla gidip geldiğimiz anıları yaşarım."

KIRMIZI LACİVERTİN HASTASIYIM

Mersin İdmanyurdu sayesinde kendisine 'Bay Kırmızı Lacivert' lakabının takıldığını ve bunun parayla satın alınamayacak bir gurur olduğunu belirten Birinci şöyle devam etti:

"Ben kırmızı lacivertin, Mersin'in hastasıyım. Başka şekilde de giyinemem. Giyindiğim zaman kendimi bir değişik hissederim. Kırmızı lacivertsiz günüm olmaz. Kulübe başladığım günden beri böyle giyinirim. Evimde de dışarıda kırmızı lacivert hastasıyım. Mersin İdmanyurdu'na geldim geleli kırmızı lacivertten başka renk tanımam. İlk önce kırmızı beyaz, sonra da kırmızı lacivert. Taraftarların kimisi baba diyor, kimisi kırmızı lacivert diyor. Takıma aşkla bağlıyız. Onsuz saatimiz, günümüz geçmez. Öyle anılar yaşamışsın ki dünyayı bağışlasan olmaz. Çok şeyler çektim ben bu kulübü yaşatmak için. Kendi hayatımı bağışlamaya kadar gitti."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRI

Türkiye'nin köklü kulüpleri arasında yer alan Mersin İdmanyurdu'nun, şu anda dikili bir ağacının bile olmamasından büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Hacı Bayram Birinci sözlerini şöyle tamamladı:

"Yetkililerin işe el atarak fotoğraflar için bir müze açmasını istiyorum. Tabi fotoğraflara bakmak zor. Çünkü gelen arkadaşlar fotoğrafa değiyor, düşüp kırılıyor. Camları tutamıyorum. Yer dar olduğu için sahip çıkamıyorum. Onun için sayın Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan rica edeceğim. Yönetimle beraber güzel bir yere bunları alıp sergilesinler. Herkes gelip oturduğu zaman hem resimlere baksın, hem de kitapları okusun. Bir sürü kitaplar var elimde tarihi anlatan. İnsanların bir çay, kahve içip fotoğraflara bakacağı, anıları izleyeceği bir yer lazım. Benden sonra kimse bu fotoğraflara sahip çıkmaz. Ben kulübe, Mersin'e, Mersin halkına borçluyum. Bana bir sevgi verdi bu kent." - Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin İdmanyurdu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title