Haberler

Ertuğrul Sağlam'dan Açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Liderliğin Önemli Olduğunu, Ancak 34. Hafta Sonunda Zirvede Olmanın Her Şeyden Önemli Olduğunu Söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, liderliğin önemli olduğunu, ancak 34. hafta sonunda zirvede olmanın her şeyden önemli olduğunu söyledi.

BJK TV'ye açıklamalarda bulunan Ertuğrul Sağlam, sezon başında bir değişime gittiklerini belirterek, değişimi gerçekleştirirken başarıyı da yakalamaya çalıştıklarını anlattı. Sağlam, "Beşiktaş'a geldiğimiz zaman camiamızın beklentilerinin farkındaydık. Bütün planlarımızı bu doğrultuda yaptık. Her geçen gün istediklerimizi yerine getirmeye çalışan bir takımımız var" diye konuştu.

Galatasaray karşısında alınan galibiyetin takıma liderlik getirdiğini, fakat bunu fazla büyütmemeleri gerektiğini ifade eden Ertuğrul Sağlam, "Biz bu liderliği sezon sonuna kadar taşıyamadıktan sonra şu andaki birinciliğin herhangi bir önemi yok. Tepede olmak kesinlikle önemli, ancak 34. hafta sonunda zirvede olmak hepsinden daha kıymetli. Liderliğin kıymetini biliyoruz, ancak zafer sarhoşu olmamamız gerekir" dedi.

Liderliğin ister istemez bir baskı unsuru olduğunu dile getiren Sağlam, "Liderlik her takım için bir baskı sebebidir. Biz bu baskıyı performansa olumlu etki yapacak şekilde değiştirmeye çalışıyoruz. Takımımızın psikoloğu da bu konuda çok büyük katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Gençlerbirliği maçında futbolcularının çok fazla gayret gösterdiğini söyleyen genç teknik adam, verilmeyen penaltı pozisyonunun ilginç olduğunu, orta hakemin, yardımcısının uyarısını dikkate almamasını tuhaf karşıladığını belirtti. Ertuğrul Sağlam, son dakikalarda atılan gollerin futbolun içinde olduğunu ifade ederek, "Oyuncularım 'Son düdüğe kadar mücadeleye devam edeceğiz' diyorlar. Biz de bu durumdan oldukça memnunuz. Onların bu düşüncesi gelecek için hepimizi ümitlendiriyor. Maalesef taraftarlarımızın rahat maç izlemesini sağlayamadık. Ancak tüm sıkıntılara karşın maçları kazandığımız için mutluyuz. Taraftarlarımızın sıkıntısını biz de yaşıyoruz. Bundan sonra taraftarlarımıza rahat karşılaşmalar izletmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlıların Brezilyalı golcüsü Bobo'nun iyileşmesiyle kadro seçimindeki alternatiflerinin arttığını vurgulayan Sağlam, her futbolcunun oynamak istediğini fakat hazır olduğuna inandığı oyuncuya forma verdiğini ifade etti.

"KORAY AVCI VE BURAK YILMAZ'IN TAKIMDAN AYRILMASI KONUSUNDA MÜSTERİHİM" Ertuğrul Sağlam, devre arasında transfer edilen Holosko'nun kısa sürede uyum sağladığını kaydederek, Slovak futbolcunun performansının herkesi etkilediğini ve bundan sonraki süreçte Holosko'dan daha çok verim almaya çalışacaklarını söyledi. Holosko transferinde Koray Avcı ve Burak Yılmaz'ın takımdan ayrılmasının çok eleştirildiğine değinen Sağlam, "İki futbolcuyla da herhangi bir problemimiz olmadı. Geçmişe baktığımız zaman bu isimlere yeterli şansı verdiğimiz görülür. Bu konuda müsterihim. Bir karar vermek zorundaydık ve yollarımızı ayırdık. Umarım gittikleri yerde başarıl olurlar. Bazen üzülerek kararlar alıyoruz, ama bunu yapmak durumundaydık. Koray'ın gönderilmesi çok eleştiriliyor, fakat biz bu konuyla ilgili planlamamızı yapmıştık. Serdar Kurtuluş'un sakatlığı geçti, takıma katılacak. Yaptığımız bu transfer planlarımızın ne kadar iyi işlediğini gösteriyor" dedi.

Takımın agresif oynamadığı yönünde eleştirildiğini de hatırlatan Sağlam, "Futbolun izin verdiği ölçüde sertliği sonuna kadar kullanmak gerekiyor. Artık kora kor mücadelelerin yaşandığı bir oyun oldu futbol. Size yapılan sertliğe cevap vermezseniz rakibinize boyun eğersiniz. Genel olarak topla oynamayı seven bir takımız. Top rakipteyken bazı sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu da geçmişten kalan bir alışkanlık. Alışkanlıkları yıkmak zor. Biz de bunun için mücadele ediyoruz. Bu nedenle biraz zamana ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Turkcell Süper Lig'de bu haftaki rakipleri Trabzonspor'un son dönemlerde eski gücünden uzak bir görüntü çizdiğini belirten Ertuğrul Sağlam, "Rakibimiz bizi yenerek taraftarlarını sevindirmek istiyor. Biz de kazanmak için sahaya çıkacağız. Önümüzdeki 4 haftada şampiyonluk yolundaki iki rakibimizle karşılaşacağız. Ancak şu anda sadece Trabzonspor maçını düşünüyoruz. Bu maçta alacağımız 3 puana konsantre olduk" dedi.

Ertuğrul Sağlam, Siyah-beyazlı taraftarlarla ilgili olarak da, "Haftalar azaldıkça stres artıyor. Taraftarlarımız daha sakin ve dikkatli olmalılar. Çok kritik bir döneme giriyoruz. Her puanın çok önemli olduğu bu dönemde taraftar adına bir sorun olmasını istemeyiz. Zaten taraftarımız bu tür sorunları geride bıraktı. Bundan sonra saha kapatma diye bir şey söz konusu olmaz. Her maçta desteklerini bekliyoruz. Geçmişte yaşanan sıkıntılardan onlar da ders aldılar ve olgunlaştılar. Taraftarlarımızın şampiyonluk yolunda bize çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

(KÇ-KÇ-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title