Haberler

Erik altınla yarışıyor: Tanesi 20, kilosu bin lira

Güncelleme:

Yaz aylarında kilosu 2-3 liraya kadar düşen yeşil eriğin fiyatı altınla yarışıyor. Amasya'da 60 grama denk gelen 3 tane yeşil erik 60 liraya, kilosu ise bin liraya satılıyor.

Kış mevsiminde de manav tezgahlarında yerini alan yaz meyvelerinin rekortmeni erik oldu. 3 tane yeşil erik 60 liraya, kilosu ise bin liraya satılıyor.

"KUYUMCUYA MI GELDİM, MANAVA MI?"

Amasya'nın Suluova ilçesinde yeşil eriğin fiyatını öğrenen bir vatandaş, "Kuyumcu dükkanına mı geldim yoksa manava mı" diyerek şaşkınlık yaşadı. Manava değil de kendini kuyumcu dükkanına girmiş gibi hissettiğini söyleyen Cumali Tanrısever, "Manavımız 3 tane eriğe '60 lira' dedi. Şu an şaşkınlık içerisindeyim. Yazın özellikle hiç para vermeden aldığımız yerler oluyordu. Malum kış mevsiminden dolayı bulunmayan bir meyve, ben kilosunu 20-30 liradan alırım diye düşünüyordum. 3 tanesi 60 liradan tanesi 20 liraya geliyor. İlk girdiğimde burası manavlıktan kuyumculuğa dönmüş dedim" ifadelerini kullandı.

Erik altınla yarışıyor: Tanesi 20, kilosu bin lira

"MÜŞTERİLER FİYATINI DUYUNCA ŞAŞIRIYOR"

Küçük yaşlardan beri ilçede pazarcılık işi yapan manav Mustafa Karatağ ise, "Malum kış mevsimi, koronavirüs salgını ve üretimin az olması nedeniyle erik artık kilo ile değil tane ile satılıyor. Müşteriler fiyatını söylediğimizde çok şaşırıyor. Aşeren hamile eşinin isteğini yerine getirmek isteyen eşler işletmemize gelip istedikleri ürünü bulunca mutlu oluyorlar" dedi.

Erik altınla yarışıyor: Tanesi 20, kilosu bin lira

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Amasya Haberler

500

Yorumlar (10)

Hüsamettin:

Herşeyi zamanında yiyeceksin. şimdi erik zamanı mıda satıcıları suçluyorsun.

29
3
yanıtYanıtla
akıllım:

zamanında atın buzluğa hamile eşleriniz isteyince ağlamayın sonra :D

15
6
yanıtYanıtla
adam:

sizde yemeyi verin be

15
3
yanıtYanıtla
Namyelüs:

Satana değil alana şaşıracaksın!

14
3
yanıtYanıtla
vatandaş:

eşin aşerdiği zaman görürüm seni.

yanıt11
yanıt4
he:

Aşerme hikaye. Zenginlerin, çocuklarına her şeyi alarak şımartmasından farklı değil.

8
3
yanıtYanıtla
suskun:

ya bırakın bu işleri Allah aşkına ne yerim ne alırım 3 adet erik 20 tl vay anasını mübarek altın suyundamı büyüdü çok abartıyorlar

1
1
yanıtYanıtla
HÜSO:

3 Adet değil, tanesi 20 TL. :))))))

yanıt0
yanıt0
XXX:

Her şey zamanında yenir. Zamansız yetiştirilenlerin dayanması için genleri ile oynuyorlar sonra neden böyle oldu deniyor. . .

1
0
yanıtYanıtla
TAYTİS:

Triger kayışı kaç lira siz ondan haber verin. Çünkü enflasyon ona göre hesaplanıyor. Erik yemesek te olur.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title