Haberler

Erdoğan Shçek'li Çoçuklarla Buluştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yurtlarında Kalan ve ÖSS'de Başarı Sağlayan Çocuklarla, Gölbaşı'ndaki Galip Demirel Vilayetler Evi'nde Düzenlenen İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında kalan ve ÖSS'de başarı sağlayan çocuklarla, Gölbaşı'ndaki Galip Demirel Vilayetler Evi'nde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan, yemekte yaptığı konuşmada, bu iftarın kendisi için anlam taşıdığını ve gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ramazanı, rahmet, marifet ve ebedi azaptan kurtuluş ayı olarak tanımlayan Başkana Erdoğan, bu ayda kardeşliğin, sevginin paylaşılması gerektiğini söyledi.

Ramazanın anlamlı günlerinde başarılı gençlerle bir arada olmanın kendisini ayrıca duygulandırdığını belirten Erdoğan, ÖSS'deki başarıları dolayısıyla gençleri tek tek kutladığını ifade etti.

Başlamanın bitirmenin yarısı olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Sizler şu anda başladığınız bu yolculukta bunu bitirecek ve ülkemize milletimize, çok çok faydalı birer insan konumuna ulaşacaksınız. Ben üstün dereceler, neticeler alarak mezun olacağınıza inanıyorum'' diye konuştu.

-''ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN İL YOK-''

Hükümet olarak eğitime verdikleri önemi de vurgulayan başbakan Erdoğan, 63 yeni üniversite kurduklarını ve üniversitesi olmayan il kalmadığını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, ''Geçmişte şu ile üniversite gelir mi diye düşünenler şimdi o ile üniversite geldiğini gördüler. Şimdi artık Tunceli'de üniversite var, şimdi artık Hakkari'de üniversite var. 'Acaba olur mu?' diyorlardı. 'Hadi canım sen de' diyorlardı, ama oldu'' dedi.

Bu üniversiteleri geliştirmeyi ve eğitim kadrosunu güçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Erdoğan, gençlerin rahatlıkla konaklayacakları yurt sayısını artırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, 7 yıl önce ''Haydi Kızlar Okula'' kampanyasını başlattıklarında 780 bin kız çocuğunun okula gönderilmediğini, kampanya sayesinde 350 bin kızın eğitime kazandırıldığını hatırlattı. Erdoğan, bu süreci ''inatla, aşkla, heyecanla'' devam ettireceklerini dile getirdi.

-''ASLA VE ASLA YOKLUK HİSSİNE KAPILMAYIN''-

Gençlere desteklerinin her zaman süreceğini vurgulayan Erdoğan, ''Asla ve asla yokluk, imkansızlık hissine kapılmayın. Her zaman sizin yanınızdayız'' dedi.

Ziraat Bankası'nın, ÖSS'de başarılı olan SHEÇEK'li gençlere bin TL'lik hediyesi olacağını bildiren Erdoğan, Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar'dan da çocuklara devamlı burs sağlamak için Bakanlıkla gerekli görüşmeleri yapmasını istedi.

Başbakan Erdoğan, çocuklara karşılarına ne engel çıkarsa çıksın yılmamalarını, ''Ben bunun üstesinden gelirim'' demelerini önerdi.

Konuşmasının ardından Erdoğan çocuklara, Ziraat Bankası'nda kendileri adlarına açılmış hesaba ait bankamatik kartları ile kalem takımı ve flash bellekten oluşan hediye paketi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title