Haberler

Erdoğan: "2b'yi Bu Dönem Getireceğiz"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman Vasfını Yitirmiş 2b Statüsündeki Arazilerle İlgili Uygulamayı Bu Dönem Tekrar Geçireceklerini Söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, orman vasfını yitirmiş 2B statüsündeki arazilerle ilgili uygulamayı bu dönem tekrar geçireceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, AKP Antalya mitinginde yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştirdi. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Çıkmış Sayın Bahçeli, 'Başbakan 156 kez yurt dışına çıkmış, Türkiye'ye ne kazandırmış?' diyor. Ben kendisine söyleyeyim ne kazandırdığımızı. Turist sayısı bugün 20 milyona çıktıysa bu, dolaştığımız ülkelerle yaptığımız görüşmeler neticesindedir. Yoksa Ankara'ya mahkum ol, turist gelsin. Gelmez. Pazarlayacaksın ülkeni, pazarlayacaksın. Türkiye'yi tanıtacaksın. Yoksa burada otur, turist gelsin. Gelmez.

Yalnız bu mu? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimiz dünyada eğer bugün kabul görüyorsa, eğer KKTC'nin Lideri Pakistan Devlet Başkanı tarafından Cumhurbaşkanı sıfatı ile resmi davetli olarak kabul ediliyorsa, Almanya'da, Hollanda'da, değişik Avrupa ülkelerinde görüşmelere katılıyorsa, oralar da çeşitli işadamı gruplarını KKTC'ye gönderiyorsa, işte bu çalışmaların neticesidir.

Hala Sayın Bahçeli şunun cevabını veremedi: Azerbaycan'a gittin mi? Kaç kere? Türkmenistan'a, Kırgızistan'a, Kazakistan'a, Tacikistan'a, Özbekistan'a gittin mi? Söyle. Yok.

Türk Cumhuriyetleriyle kalmadık. Ta Moğolistan'a gittik. Orhun Abidelerini ayağa kaldırdık. Orayı müze haline getirdik. Biz Türke ve Türkiye'ye yakışanı yaptık. Çünkü aynı medeniyetin evlatları olarak bunu yapmamız gerekiyordu.

Bir de bizim '1'imiz vardı. 6 tane sıfır koydular yanına. Türk Lirası'nın değeriyle oynadılar. Biz 6 sıfırı attık. Enflasyon da patlamadı, çatladı. Paramızın değeri arttı. Kim milliyetçi? hesap ortada.

Milletin değerlerine saygısı olmayandan milliyetçi olmaz. Bu ülkeye yatırım yapmayandan vatansever olmaz. Milletini zenginleştirmeyenden milliyetperver olmaz. Bu kadar. Kafatası ölçerek milliyetçilik yapıyorlar. Olmaz, olmaz.''

Erdoğan, 2B ile ilgili sorunları da çözeceklerini kaydederek, şunları söyledi:

''2B meselesi ile alakalı Sayın Baykal bir şeyler söylüyor. Ben, Parlamento'da Sayın Baykal'ın istikrarsızlığına alışmış bir kişiyim. Akşam farklı konuşur, sabah farklı konuşur. Sizlere önümde belge ile konuşacağım. 3 Kasım seçimlerinde Sayın Baykal, seçim bildirgesinde orman köylüsüne sahip çıkacağını, 2B uygulamasını başlatacağını söylüyor.

Aynı Baykal, 29 Temmuz 2003 tarihinde CHP Meclis Grup Toplantısında şunu söylüyor. '2B Yasası, Türkiye'deki orman tahribatını hızlandıracaktır' diyor. Yine aynı gün konuşmasında, 'Bu yasa 15 yıl önce çıkmış olsaydı sizi temin ederim, kesinlikle Türkiye'ye gelir getiren birer turizm alanı haline dönüşme şansını kaybederdi' diyor.

Şimdi bu seçimde diyor ki, CNN Türk'te 24 Haziran 2007 tarihinde yaptığı söyleşide, 'Türkiye'de 2B konusu, Türkiye'de kamu yönetimini, yerel yönetimi dejenere eden bir olaydır. Mutlaka bitirilmesi gereken bir konudur. Müthiş kaynak sağlar. Şimdi bizim programımızda da var' diyor. Sayın Baykal bizi bununla eleştiriyordu. Şimdi diyor ki, 'Bu müthiş kaynak sağlar'. Ya kardeşim, dürüst davran. Akşam başka, sabah başka söyleme.

Biz, 'Sahiplerine satmak suretiyle buraları kaynağa dönüştüreceğiz. Orman köylüsüne desteğimiz olacak. Bunu yatırımlarımızla da kullanacağız' dedik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Bunu biliyorsunuz, Parlamento'dan geçirdik. Bunu cumhurbaşkanımız iade etti. CHP'ye rağmen geçirdik. CHP'nin muhalefet etmesine rağmen geçirdik. Ama iade edildi. İade edilince oturup konuştuk. Dedik ki, 'Bu bizim başımıza sıkıntı çıkarır. Sabredelim. İkinci getirişimize kadar durakta bekletelim.' Buzdolabına aldık. Ama inşallah bu dönem 2B'yi getireceğiz. Tekrar geçireceğiz ve 2B arazilerini ülkemizin menfaatleri için değerlendirip kullanacağız.

Bunların adında cumhuriyet, halk olmasına bakmayın. Cumhurun değerlerine sahip olmayandan cumhuriyetçi olur mu? Halkının değerleriyle dertlenmeyenden halkçı olur mu? Olmaz. Olay bu.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title